5 Instagram functies die je nog niet kent

Instagram

Instagram heeft veel leuke en handige functies die de app een stuk gebruiksvriendelijker en interessanter maken. De meeste daarvan – zoals het opslaan van highlights op je profiel – zijn vrij bekend. Maar ik denk dat er ook een aantal functies zijn waarvan een stuk minder mensen weten dat ze bestaan. Vandaag deel ik vijf van deze functies met jou.

1. Stel een tijdslimiet in

Veel mensen weten het inmiddels al, maar ik geloof dat er nog steeds een paar gebruikers zijn die het nog niet weten of realiseren hoe handig deze functie is. In de nieuwste update van Instagram kun je namelijk een tijdslimiet instellen. Veel gebruikers zitten eindeloos te scrollen door hun timeline waardoor ze veel te veel op hun telefoon zitten. Instagram gaat dit tegen door dat tijdslimiet. Deze kun je zelf bepalen en bij instellingen instellen. Als je over het tijdslimiet gaat krijg je een melding vanuit de app. Je kunt dan nog steeds blijven scrollen, want het is enkel een herinnering dat je teveel tijd besteed aan Instagram en wellicht je tijd beter kunt spenderen.

2. Volg interessante hashtags

Waarschijnlijk weet je al dat je hashtags aan je post toe kunt voegen. Meer gebruikers krijgen hem dan te zien waardoor de kans groter is dat je er meer likes en reacties op krijgt en het je ook meer volgers oplevert. Naast dat je hashtags aan je post toe kunt voegen kun je ze ook zelf opzoeken en alle posts die met die hashtag zijn getagd bekijken. Omdat nog makkelijker te maken kun je hashtags ook volgen. Je krijgt dan een beperkt aantal posts met die hashtag in je timeline te zien en als laatste story. Zo kun je nog meer inspiratie en motivatie krijgen en nieuwe interessante mensen vinden om te volgen. Je kunt bijvoorbeeld een hashtag over hardlopen, interieur of iedere andere hobby die je hebt volgen.

3. Foto’s in je story

Wellicht zie je tussen je stories wel eens een story voorbij komen waarbij er meerdere foto’s tegelijk te zien zijn of een foto op een video is geplakt. Dit kun jij zelf ook doen, want het is heel simpel. Je hebt er niet eens een andere app voor nodig. Je kunt namelijk een foto kopiëren naar je klembord. Als je dan een nieuwe story maakt en de tekst tool gebruikt kun je hem plakken. Dan komt de afbeelding dus bovenop je story te staan. Deze kun je net zoals een sticker schalen, roteren en verplaatsen.

4. Posts archiveren

Heb je wel eens spijt van een foto die je hebt geüpload, maar zou je wel graag de interactie willen behouden? Of wil je een foto alleen tijdelijk – om wat voor een reden dan ook – offline halen? Dat kan! Je kunt je geüploade foto’s en video’s namelijk archiveren. Dit doe je door rechts bovenin op de drie puntjes te klikken en vervolgens op ‘archive.’ Alle posts en interactie blijft dan wel bestaan, het is alleen offline gehaald. Je kunt ze later ook gewoon weer terug plaatsen waardoor ze weer zichtbaar zijn voor iedereen. Let op; dit is geen tool waarmee je posts kunt inplannen. De uploadtijd blijft namelijk hetzelfde waardoor hij niet meer in de tijdlijn van je volgers te zien zal zijn en het bijna geen interactie zal krijgen.

5. Mute je volgers

Soms volg je mensen omdat je ze leuk vindt, maar hoef je echt niet ieder uur van de dag te zien wat ze doen. In plaats van ze dan helemaal te ontvolgen kun je er ook voor kiezen om ze op stil te zetten. Je blijft ze dan nog wel gewoon volgen maar ziet dan alleen hun story en/of posts niet meer. Zij krijgen hier overigens ook geen melding van en weten niet dat je ze hebt gemute. Hoe doe je dit? Bovenin bij stories (die bolletjes) zie je de profielfoto’s van alle gebruikers die jij volgt. Zoek degene op die je op stil wel zetten, houd die foto even ingedrukt en klik vervolgens op ‘mute.’ Je kunt dan kiezen of je de gebruiker helemaal wil muten of alleen zijn of haar story.

Ken jij nog leuke functies van Instagram die niet veel mensen kennen?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *