5x Corona-proof activiteiten

Woonkamer salontafel hout eiken zwart tv Samsung bank kussens gebloemd bloemen kaarsen Ikea Woon Experss Goossens

Helaas hebben we te maken met een tweede Corona-golf waardoor we de komende weken voornamelijk binnenshuis door zullen brengen. Ik kan me zo voorstellen dat je na al die maanden niet meer weet wat je thuis nog voor een leuke activiteit kan doen. Om je een beetje te helpen heb ik vandaag vijf Corona-proof activiteiten die je binnenshuis kunt doen.

1. Lees een boek

Begin dit jaar ben ik (mede door Corona) weer begonnen met lezen. Inmiddels lees ik weer het ene na het andere boek uit. Het fijne aan lezen is dat je jezelf kunt transporteren naar een andere wereld. Zolang je aan het lezen bent hoef jij je dus helemaal niet druk te maken om Corona en alle gevolgen hiervan. Je zit namelijk met je hoofd in een fictieve wereld. Ze zeggen altijd dat het niet mogelijk is om lezen niet leuk te vinden. Je hebt dan waarschijnlijk nog geen boek gevonden wat je aanspreekt. Ik raad je dan ook zeker aan om verschillende genres uit te proberen. Zo heb ik dit jaar ook voor het eerst een thriller gelezen en vind ik dit genre nu onwijs leuk.

2. Haal de Kerst in huis

Nu we veel binnen zitten is het fijn om het thuis knus en gezellig te maken. De regel dat je pas kerstversieringen mag ophangen als Sinterklaas het land uit is kun je dit jaar wel even vergeten. Haal een kerstboom en andere leuke decoraties in huis en maak het gezellig. Wil je hier toch nog even mee wachten? Dan kun je in november prima alvast kerstkaarten gaan maken. In plaats van standaard kaarten te kopen, kun je ze namelijk ook zelf maken. Hierdoor zijn je kaarten meteen erg persoonlijk en ziet de ontvanger dat je er echt moeite voor hebt gedaan. Al onze vrienden en familie krijgen dit jaar dus wederom een kaart die ik zelf heb ontworpen. Je hoeft hier ook echt niet heel creatief voor te zijn. Op internet zijn super veel voorbeelden en tutorials te vinden en in de winkel kun je gewoon kant-en-klare pakketjes kopen. Een kind kan de was doen.

boek book reading lezen

3. Online winkelen

Nu het enorm wordt afgeraden om voor recreatieve doeleinden naar buiten te gaan, zit een middagje winkelen er ook niet meer in. Gelukkig zijn de meeste winkels tegenwoordig ook online te vinden. Doe dit jaar dus al je kerstinkopen digitaal en begin alvast met zoeken naar het perfecte cadeau voor jouw geliefde. Ook jouw Kerst of oud-op-nieuw outfit kun je online shoppen. Vind je dit niet leuk? Maak het dan spannender door je partner, beste vriendin of huisgenoot jouw outfit uit te laten kiezen. Uiteraard kies jij ook een outfit voor hun uit. Ben je ook meteen een middagje zoet met het houden van een fashionshow. 😉

4. Ga de keuken in

Nu je meer tijd hebt is het het ideale moment om jouw kookvaardigheden wat op te krikken. Ga de keuken in en probeer wat nieuwe recepten uit. Ik doe dit ook regelmatig en hierdoor hebben wij een aantal nieuwe recepten gevonden die nu echt favoriet zijn. Houd je niet zo van koken? Dan kun je altijd nog iets lekkers bakken of alvast je kerstdiner (deels) uitproberen. Heb je inspiratie nodig? Klik dan hier voor al mijn favoriete recepten.

5. Speel detective

Ik vind het onwijs leuk om te zien dat ondernemers ook proberen in te spelen op de nieuwe situatie. Dankzij Corona bestaat het nieuwe concept van online escaperooms en ik ben helemaal fan. Samen met mijn vriend heb ik de zaak ‘Piño’ opgelost van DigiDetective. Hierbij moet je opzoek naar de persoon die drugs heeft proberen te smokkelen. Om dat te doen moet je verschillende puzzels oplossen en elementen met elkaar verbinden. Zowel mijn vriend als ik vonden het allebei onwijs leuk om dit te doen en deze zaak op te lossen. Wat ons betreft is dit echt een aanrader. Het voelt gewoon als een uitje, maar dan thuis.

Heb je nu nog niet genoeg inspiratie? Bekijk dan deze blog die ik begin dit jaar schreef waar ik 10 leuke activiteiten deel die je binnenshuis kunt doen.

Hoe vermaak jij jezelf tijdens deze Corona periode?

Cheers!
Sandra-Anna

*De zaak ‘Piño’ van DigiDetective heb ik gratis mogen spelen. Dit heeft op geen enkele wijze mijn mening beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *