De leukste Instagram stories om te volgen

Instagram

Instagram stories zijn net als bij Snapchat foto’s en video’s die je online plaatst en die automatisch na 24 uur verwijderd worden. Ze zijn dus maar tijdelijk beschikbaar voor jouw volgers om ze te bekijken. Met stories kun je veel creatiever zijn in vergelijking met je posts. Je kunt gemakkelijker een verhaal vertellen, locaties, hashtags en stickers toevoegen en mensen boeien en binden. Het is een stuk minder statisch en veel interactiever. Vandaar dat Instagrammers hier graag gebruik van maken. Ik vind het zelf ook heel leuk om stories van anderen te bekijken en deel vandaag mijn favorieten.

Jennie Gielen – jenniefromtheblog

Jennie is al heel erg lang bezig met het creëren van online content. Eerst alleen op haar blog, maar inmiddels is ze ook vaak op Instagram te vinden. Ik haar stories deelt ze haar leven als jonge ondernemer, vegan junkie en haar grote liefde Cody. Cody is een hele leuke, lieve en een beetje gekke hond die ze uit Spanje heeft geadopteerd. Als groot hondenliefhebber is de interactie tussen hun heel erg leuk om te zien. Maar ook voor tips over haar leven als veganist kun je bij haar terecht.

Charlotte van ‘t Wout – celinecharlotte

Charlotte was ondernemer en wilde twee jaar geleden graag in contact komen met andere vrouwen zoals zij. Ze besloot om iedere dag te vloggen en dat bleek een goede zet te zijn. Dagelijks deelt ze stories waarmee ze emoties opwekt en haar volgers inspireert en informeert. Ze is heel erg authentiek en laat alle facetten uit haar leven zien. De ups en de downs. Dat is waarschijnlijk wat haar zo leuk maakt om te volgen. Daarnaast geeft ze ook heel veel tips over Instagram en ondernemer zijn.

Femke Kamps – femkekamps

Femke volgde ik al een hele lange tijd. Ze heeft dezelfde studie als ik gedaan (ook aan dezelfde universiteit), maar in plaats van in loondienst gaan is ze als freelancer aan de slag gegaan. Ik vond het heel erg interessant om te zien hoe haar werkdagen eruit zien, omdat ik in principe ieder moment kan besluiten dat ik ook hetzelfde werk als freelancer wil gaan doen. Naast dat ze een kijkje in haar leven als ZZP’er geeft deelt ze ook veel tips over Instagram.

Wilja Nanninga – Wiljaaa

Wilja is met ‘maar’ 7,5 duizend volgens de kleinste Instagrammer uit deze lijst, maar desondanks niet minder leuk om te volgen. Ik ben begonnen met haar te volgen omdat ze net als ik hardloopt en haar trainingen deelt. Ik vond het inspirerend om te zien hoe zij na een lange werkdag alsnog haar hardloopschoenen aantrok om in het donker een rondje te gaan lopen. In tegenstelling tot de anderen uit dit lijstje werkt zij in loondienst en laat ze niet haar werk zien. Toch weet ze leuke dingen over haar dag te posten zoals ontbijt inspiratie, leuke plekjes om naartoe te gaan en veel hardloop motivatie.

Wat al deze Instagrammers met elkaar gemeen hebben is dat ze een verhaal vertellen in plaats van losse flarden. Ze delen niet door de dag heen random foto’s van dingen die ze doen, maar ze maken er een boeiend verhaal van die uit meerdere stories bestaat. Net als een boek en film heeft het een begin, midden en een eind. Wil jij ook goed bekeken stories maken? Zorg dan dat jij jouw volgers informeert en inspireert.

Alhoewel ik niet dagelijks stories maak, plaats ik wel regelmatig content in mijn verhaal. Als je het leuk vindt om mij te volgen kan dat via instagram.com/cendrenna.

Wie vind jij het leuk om te volgen op Instagram stories?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *