Mijn 5 beste aankopen op AlieExpress onder €3,-

Drawing Glove iPad Apple pencil digital art teken handschoen hand tekening doodle drawing

Het komt regelmatig voor dat ik een pakketje vanuit China in mijn brievenbus vind. Het gaat dan vaak om een bestelling die ik geplaatst heb op AlieExpress (een soort van Ebay). Via deze website (ik gebruik zelf altijd te app op mijn telefoon) kun je heel eenvoudig goedkope spullen uit China bestellen. De bezorgkosten zijn meestal inbegrepen of ontzettend laag, denk dan aan een paar centen. Hoe ze het voor zo weinig kunnen fabriceren en verzenden is mij een raadsel maar heel erg vind ik het niet. Vaak zijn het ook ‘neppe’ varianten van merken en dat merk je ook wel in de kwaliteit. Maar over deze vijf aankopen ben ik zeer te spreken en heb ik nog geen moment spijt gehad.

Drawing glove

Ik weet niet of dit ‘ding’ echt een naam heeft of hoe het genoemd wordt, op AlieExpress wordt het in ieder geval geadverteerd als ‘drawing glove.’ Het is een handschoentje van heel zacht materiaal waarbij maar twee vingers bedekt zijn. Toen ik voor het eerst aan de slag ging met mijn iPad pro merkte ik dat mijn hand niet zo lekker over het oppervlak heen gleed waardoor ik soms werd tegen gehouden tijdens het tekenen. Zo’n handschoentje zorgt ervoor dat dit stroeve verdwijnt en je gewoon gemakkelijk je hand overal heen kunt bewegen zonder weerstand. Een aanrader voor iedereen die digitaal tekent. Ik twijfelde erg over de maat doordat ik altijd hoor dat Chinese maten een stuk kleiner zijn dan de vergelijkbare Europeaanse maten. Maar omdat ik zelf ook mini handjes heb (ik draag zelfs handschoenen van de kinderafdeling) heb ik zowel een maat S als maat M besteld. Maat S past voor mij echt perfect, en maat M is toch wel echt te groot.  Ze waren maar €0,53 per stuk, dus eentje extra bestellen zorgt er niet voor dat ik de rest van de week op noodles moet leven.

Look-a-like flitbelt fake nep dupe zwart hardlopen riem running

Look-a-like Flitbelt

Het liefst wil ik mijn iPhone 7 meenemen tijdens het hardlopen, maar de zakjes in mijn korte broekjes zijn hier net te klein voor waardoor ik altijd mijn oude iPhone 5 (die net iets kleiner is) meenam. Ik was al een lange tijd nieuwsgierig naar de Flipbelt maar vond dat de meningen hierover erg verdeeld waren. Aangezien deze niet heel goedkoop zijn besloot ik eerst maar een look-a-like te bestellen op AlieExpress. Deze koste maar €3,- en ziet er precies hetzelfde uit als een echte. Toegegeven; de afgelopen tijd heb ik niet heel veel kunnen hardlopen door een blessure, maar de rondjes waarbij ik hem meegenomen heb vond ik hem echt ideaal. Mijn telefoon en iPod passen er met gemak in, evenals mijn sleutels, belangrijke pasjes en energie snoepjes. En als dat er allemaal in zit is er zelfs nog ruimte over om nog meer mee te nemen. Ik moet wel zeggen dat ik hem een keer over een gladde Nike Plus broekje heb gedragen maar dat hij toen niet zo goed bleef zitten. Gelukkig is dat eigenlijk ook een turnbroekje en blijft hij bij mijn hardloopbroekjes wel prima zitten. Ik ben in ieder geval erg blij met deze band en ben dan ook van plan om hem tijdens de halve marathon te dragen als ik ervoor kies om in een korte broek te gaan lopen.

Dustbag dustbags geel grijs designer tassen bags beschermhoes linnen tasje stringbag

Dustbags

In deze blogpost vertelde ik al dat ik een heel leuk nieuw tasje heb gekocht, echter zat er geen dustbag bij. Een dustbag is een zakje wat je om je tas heen doet om hem te beschermen tegen stof, beschadigingen of ander vuil. Aangezien ik erg zuinig op mijn tassen ben wil ik ze wel graag veilig opbergen. Vandaar dat ik drie dustbags in hele leuke printjes voor maar €0,64 per stuk kocht. Op de derde staan zwarte driehoekjes, maar deze heb ik aan mijn moeder gegeven omdat zij hetzelfde probleem had. Ik heb nu nog een dustbag over en dat betekend dat ik nog ruimte heb om mijn collectie tassen uit te breiden…

Switch games houder plastic Mario cart odessy gaming

Switch Games houder

Mijn vriend heeft sinds een paar maanden een Switch waar hij ook meteen een paar games bij kocht. De hoesjes zijn behoorlijk groot voor zulke kleine kaartjes en als je ze los meeneemt of rond laat slingeren ben je ze natuurlijk meteen kwijt. Daarom kocht ik deze kaartenhouder waar vier Switch games in kunnen. Handig om mee te nemen want nu neemt het minder ruimte in beslag zonder het risico te lopen om ze kwijt te raken.

GoPro Hero 5 hoesje beschermhoes tempered glass camera lens action cam

GoPro hoesje + tempered glass

Tot slot nog het hoesje en tempered glass voor mijn GoPro. Het hoesje is gemaakt van siliconen en gemakkelijk eraf te halen. Dat is maar goed ook, want als je de camera op wilt laden of het SD kaartje eruit wilt halen om de foto en/of video bestanden te bekijken, moet het hoesje eraf. Gelukkig is de kwaliteit best prima en zie ik nog nergens een scheurtje of sporen van slijtage. Bij het hoesje zat een siliconen capje voor op de lens, erg fijn, want zo beschadigd hij niet als ik hem opberg. Het hoesje koste maar €2,09, en ondanks dat deze action camera tegen een stootje zou moeten kunnen, wil ik voor dit kleine bedrag niet het risico lopen dat ik hem beschadig.

Naast het hoesje had ik ook tempered glass voor de GoPro besteld. Deze kleine camera telt drie glazen oppervlakten, een touchscreen op de achterkant, klein schermpje op de voorkant en de lens. In de verpakking zat een beschermer voor het touchscreen gedeelte en het kleine schermpje aan de voorkant. Geen voor de lens dus en die vind ik het belangrijkste om te beschermen. Gelukkig had ik twee setjes besteld en was het best makkelijk om van de beschermer voor het touchscreen oppervlakje een stukje uit te knippen voor op de lens. Deze setjes kostten €1,55 per stuk.

Heb jij wel eens iets op AlieExpress besteld?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *