Recept: De lekkerste lasagne

Italiaanse lasagne dinner supper avondeten

Zowel mijn vriend als ik vinden lasagne allebei onwijs lekker om te eten. Voor hem is het zelfs zijn lievelingseten. Doordat het een tijdje in de oven moet staan, maak ik dit meestal in het weekend. Ik gebruikte daar ook altijd een maaltijdmix voor, waarbij je eigenlijk alleen vlees en melk toe hoeft te voegen. Tot ik besloot om het eens een keer zelf te gaan maken zonder dit pakje, maar met besciamella saus. In het begin was het even wat werk omdat alles nieuw was, maar inmiddels is het veel makkelijker en sneller klaar dan wanneer ik die maaltijdmix gebruik. Bovendien is deze lasagne ontzettend veel lekkerder! Zeker het proberen waard.

Ingrediƫnten

  • 300 gram runder of half-om-half gehakt
  • 9 lasagnebladen
  • 1 zakje besciamella saus
  • 400 ml melk
  • 1 pot pasta saus
  • Geraspte kaas

Benodigdheden

  • Bakpak (groot)
  • Koekenpan
  • Spatel
  • Garde
  • Ovenschaal
  • Oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak het gehakt in een grote bakpan rul. Doe er eventueel peper en zout bij naar smaak. Giet vervolgens de tomatensaus erbij en laat dit op laag vuur pruttelen. Blijf het wel af en toe even doorroeren. Dan ga je nu de besciamella saus maken. Dit doe je door de koude melk in je pan te gieten en hier beetje bij beetje al roerend de inhoud van het zakje er aan toe te voegen. Als je het hele zakje hebt toegevoegd mag je de pan al roerend gaan verwarmen tot het kookpunt. Vervolgens laat je de saus 2 minuten koken – blijf er wel goed door roeren! Je zult vanzelf merken dat de saus dikker begint te worden, dan mag je hem van het vuur af halen. Blijf er nog wel eventjes doorheen roeren om te voorkomen dat er klontjes ontstaan. Vet je ovenschaal in en begin de lasagne op te bouwen met een dun laagje besciamella saus. Hierop leg je 3 lasagnebladen. Daarna komt een laagje tomatensaus met gehakt en daar bovenop weer een dikke laag besciamella saus. Als je van kaas houdt mag je hier een laagje geraspte kaas strooien voordat je er weer lasagnebladen bovenop legt. Deze stappen herhaal je tot al je pannetjes leeg zijn. Eindig met een laagje tomatensaus die je bedenkt met geraspte kaas. Zet de ovenschaal voor 30-35 minuten in de oven en laat het eventjes afkoelen voordat je begint met eten. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete (Italiaanse) gerecht?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *