Recept: Gezonde eiersalade

Eiersalade

Ik had nog wat eieren over en toevallig alle ingrediënten in huis waarmee je een gezonde eiersalade kunt maken. Ik besloot dit te doen zodat ik meteen een lekkere en verantwoorde lunch had. Deze eiersalade is niet alleen lekker op een volkoren cracker, maar kun je ook prima eten op een wrap met wat sla of als salade op toastjes. Het recept is heel eenvoudig en snel klaar gemaakt.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 3 grote eetlepels milde magere kwark
  • 1 theelepel mosterd
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje knoflookpoeder (of een sjalot)
  • Snufje kerriepoeder
  • Peper en zout
  • Water

Benodigdheden

  • Kommetje
  • Vork
  • Eetlepel
  • Theelepel
  • Pan
  • Kookwekker
  • Eisnijder (optioneel)

Bereidingswijze

Kook de eieren in 10 minuten hard en ga ze daarna meteen schikken. Dit doe je door het kokende water uit je pan te gieten en te vervangen voor ijskoud water. Laat de eieren even afkoelen. Ondertussen kun je van de andere ingrediënten een sausje maken. Doe de kwark (magere Griekse yoghurt mag ook) met de mosterd in een kommetje en meng deze goed door elkaar. Vervolgens doe je alle kruiden erbij naar smaak. Als de eieren zijn afgekoeld pel je ze en snijd je ze in kleine stukjes. Het makkelijkste is dit om met een eisnijder te doen, maar met een mes in stukjes snijden en vervolgens met een vork verder prakken kan ook. Meng de eieren samen met het sausje dat je zojuist hebt gemaakt en je eiersalade is klaar.

Waar eet jij het liefste eiersalade op?

Cheers!
Sandra-Anna

Een gedachte over “Recept: Gezonde eiersalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *