Recept: Overheerlijke chocolate caramel tiffins

tiffins

Voor mijn verjaardag wilde ik graag zelf iets lekkers bakken. Ik had echter geen zin in hetgeen wat ik altijd maak (brownies of chocoladetaart) en wilde iets wat écht heel lekker zou zijn. Lekkerder dan wanneer ik mijn favoriete taart bij de bakker zou kopen. Dat is natuurlijk moeilijk te evenaren, maar met deze tiffins is het me gelukt! Het zijn Engelse gebakjes die je het beste kunt omschrijving als een kruising van brownies en een koekje. Ze zijn onwijs lekker dus vandaag deel ik het recept met jullie.

Ingrediënten

  • 150 gram boter (+ een beetje voor je bakvorm)
  • 3 eetlepels basterdsuiker
  • 3 eetlepels golden syrup (dit is niet hetzelfde als gewone stroop!)
  • 6 theelepels cocoa poeder
  • 225 grams verkruimelde digestieve koekjes
  • Lonka soft fudge caramel
  • 200 gram chocolade
  • Karamel saus

Benodigdheden

  • Brownie bakvorm
  • Bakpapier
  • Steelpannetje
  • Garde
  • Spatel
  • Eetlepel
  • Theelepel

Bereidingswijze

  1. Smeer wat boter aan de randen en onderkant van je bakvorm. Knip bakpapier op maat en leg dat in de vorm.
  2. Verkruimel je koekjes. Ik zelf heb ongeveer 2/3 van de koekjes tot kruimels vermalen in een machine. De overige 1/3 heb ik iets grover gelaten zodat je wat stukjes koek in je tiffin krijgt voor een bite. Snijd ook karamel blokjes in kleine stukjes.
  3. In een steelpan smelt je de boter, suiker, golden syrup en cacao poeder tot een glad mengsel. Voeg dan de koek kruimels en stukjes karamel toe. Bewaar ook wat van de stukjes karamel ter decoratie.
  4. Giet dit mengsel in je bakvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Zorg dat de bovenkant glad is.
  5. Smelt de chocolade op jouw gewenste manier (ik doe dit altijd in de magnetron). Giet dit vervolgens over het mengsel in de bakvorm. Gebruik een spatel of de achterkant van je lepel om het glad te strijken. Zorg ervoor dat het volledig bedekt is met chocolade.
  6. Zet je bakvorm in de koelkast en laat het daar ongeveer 2 uur staan totdat de chocolade hard is geworden. Stop je karamel saus in een spuitzak en spuit rechte strepen over de tiffin. Vervolgens decoreer je ze met de overgebleven stukjes karamel.

Tips

  • Om de tiffins in stukjes te snijden kun je het beste een lang en scherp mes even onder de warme kraan houden zodat je mes warm wordt. Droog hem daarna wel af. Laat de warmte van het mes vervolgens de chocolade smelten, zo breekt het niet.
  • Zelf Golden Syrup maken is best lastig. Omdat ik geen thermometer had en het best nauwkeurig komt heb ik hier een hele avond over gedaan. Als je kunt zou ik aanraden om dit te kopen. Dat kan online of bij een groothandel.
  • Ik heb dit recept gebruikt om de karamel saus te maken. Je kunt dit natuurlijk ook in de winkel kopen als je geen zin hebt om dit zelf te maken.

Eet smakelijk!

Cheers!
Sandra-Anna

2 gedachten over “Recept: Overheerlijke chocolate caramel tiffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *