Recept: Rijst met churizoworst

rijst met chorizo worst sausage rice chorizo maaltijd avondeten eten voedsel meal dinner supper tea
In mijn zoektocht naar nieuwe recepten die ik zou kunnen proberen, stuitte ik op dit recept voor rijst met churizo. Zowel ik als mijn vriend waren erg te spreken over dit gerecht. Door de churizoworst zit er superveel smaak aan en door de erwten en tomaten zit het ook nog eens boordevol groenten. Bovendien is het een leuke en simpele variatie op de standaard rijst met kip. Pas wel op: je mag dit gerecht in de buurt van Spanjaarden absoluut geen paella noemen!

Ingrediƫnten

1 churizoworst (niet al te pittig)
350 gram witte rijst
750 ml water
1 kippenbouillontablet
2 tomaten
300 gram diepvries tuinerwten
15 gram peterselie

Benodigdheden

Maatbeker
Grote pan met hoge rand
Deksel voor de pan
Snijplank
Scherp mes

Bereidingswijze

Als eerste maak je een klein sneetje in de churizoworst zodat je het vel eraf kunt halen. Daarna snijd je de churizo in kleine stukjes en bak je hem aan in de pan. Vervolgens doe je hier de rijst bij en bak je dit een minuut mee. Daarna doe je het water erbij evenals het bouillonblokje. Als het water het kookpunt heeft bereikt zet je het vuur laag en kook je de rijst voor 10 minuten met een deksel op de pan. Terwijl de rijst aan het koken is kun je de tomaten in kwarten snijden en de zaadlijsten hiervan verwijderen. Het overgebleven vruchtvlees snijd je in kleine blokjes. Deze schep je vervolgens samen met de erwten bij de rijst en laat je de laatste 5 minuten meekoken totdat de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Zet het vuur uit en laat de pan een paar minuutjes afgedekt staan. Tot slot strooi je er wat peterselie overheen. Eet smakelijk!

Eet jij wel eens churizo?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *