Recept: Smeuïge chocolade muffins

Chocolade muffins bakken lekkernij zoet

In mijn vakantie had ik zin om iets te gaan bakken. Een aantal jaar geleden deed ik dit regelmatig, maar door mijn drukke baan kwam het er de laatste tijd nooit van. Ik merk ook dat ik het minder vaak doe nu ik niet meer bij mijn ouders woon omdat wij met z’n tweeën geen hele taart op gaan eten en weggooien is ook zonde. Soms gebruik ik dan een kleinere bakvorm en de helft van een recept, maar het is toch niet hetzelfde. Gelukkig zag ik dit keer deze beren niet op de weg en had ik zin om chocolade muffins te maken. Deze wilde ik een tijdje geleden kopen toen ik wat te vieren had, maar ze waren helaas uitverkocht bij de supermarkt. Ik besloot ze om ze zelf te gaan bakken waardoor ik verschillende recepten heb opgezocht en deze heb gecombineerd tot lekkere smeuïge chocolade muffins.

De recepten die ik heb gebruikt waren in het Engels waardoor ze in cups stonden in plaats van grammen. Toen ik in Engeland woonde heb ik deze cups gekocht waardoor ik hiermee heb gewerkt, maar voor het geval jij deze niet in huis hebt, heb ik voor jouw gemak even opgezocht wat het in grammen en milliliters zou moeten zijn. Ik heb met dit recept tien grote muffins gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook wat meer muffins in een normale grootte van maken.

Ingrediënten

  • 240 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 55 gram cacao poeder
  • Snufje zout
  • Half zakje bakpoeder
  • Snufje baking soda (ongeveer een halve theelepel)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 ml olie
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 chocoladereep

Benodigdheden

  • Grote kom
  • Garde
  • Spatel
  • Theelepel
  • Weegschaal
  • Muffin vormpjes
  • Oven

Bereidingswijze

Dit recept is eigenlijk zeer eenvoudig om te maken en hiermee ook geschikt voor beginnende bakkers of om samen met kinderen te maken. Verwarm de oven voor op 180 graden en doe vervolgens alle droge ingrediënten in de grote kom. Het is belangrijk dat je alles eerst zeeft voordat je ze in de kom doet. De droge ingrediënten zijn bloem, suiker, cacao poeder, zout, bakpoeder en baking soda. Met de garde roer je deze goed door zodat alle droge ingrediënten met elkaar zijn gemixt. Vervolgens doe je alle natte ingrediënten erbij. Dit zijn vanille extract, olie, melk en de eieren. Met een spatel roer je vervolgens dit mengsel goed door elkaar zodat het een vloeibaar beslag wordt en er geen poeder meer aan de zijkant of onderkant van je kom plakt. Als laatste stap kun je er nog iets lekkers aan toevoegen. Ik heb ervoor gekozen om een witte chocolade reep in stukjes te hakken en deze door het mengsel te doen. Je zou natuurlijk ook melk of pure chocolade kunnen gebruiken of iets totaal anders zoals noten. Hiermee kun je de muffins helemaal maken zoals jij ze lekker vindt. Doe het mengsel in de vormpjes en bak de muffins in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Eet smakelijk!

Sta jij graag in de keuken om iets lekkers te bakken?

Cheers!
Sandra-Anna

2 gedachten over “Recept: Smeuïge chocolade muffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *