Vaderdag giftguide

Vaderdag man papa stropdas briefcase

Aanstaande zondag is het weer tijd om je vader in het zonnetje te zetten en hem te bedanken voor alle keren dat hij jouw band heeft geplakt of met je een rondje is gaan hardlopen. Vandaag deel ik vijf items waar je bijna iedere vader wel blij mee kan maken.

Chromecast

Ik heb al eerder over de Chromecast geschreven, maar ik blijf hier ongelofelijk enthousiast over. Als je een vader hebt die ’s avonds na zijn werk (of een hardlooprondje) niets liever doet dan op de bank ploffen en tv kijken, dan is een Chromecast het perfecte cadeau. Hiermee kun je niet alleen Netflix en YouTube streamen, maar ook je computerscherm of Android telefoonscherm op je tv casten, muziek beluisteren via Spotify of gebruik maken van andere TV apps zoals RTL en KIJK, waardoor je reclames kunt doorspoelen (super handig!). En waarschijnlijk ben ik nog een tal van andere fijne functies vergeten. Mijn enthousiasme voor dit kleine apparaatje is erg groot. Iedereen heeft dit gewoon nodig in zijn/haar leven, want zodra je er een hebt ga je jezelf afvragen hoe je ooit zonder hebt kunnen leven.

Sokken

Het klinkt misschien super suf, maar in tegenstelling tot vrouwen, zie je bij mannen altijd een stuk van hun sok als ze zitten doordat de broek een stukje omhoog komt. Hierdoor is het natuurlijk wel belangrijk dat je vader mooie sokken heeft die getoond kunnen worden, zeker als hij een nettere outfit of pak aan heeft. Een goed paar mooie sokken is dus nooit verkeerd en bovendien erg functioneel. Ideaal voor de vader die niet van “onzin” cadeaus houdt. Ga voor een neutraal paar of voor funky Happy Socks. Wil je nog iets extra’s doen? Geef hem dan een stropdas in dezelfde kleur of met hetzelfde patroon erbij.

Hardloopshirt

Volgens mij zijn er maar weinig vaders die je geen hardloopshirt cadeau kunt geven. Hardlopende vaders kunnen deze uiteraard erg goed gebruiken; je kunt er immers nooit genoeg ┬ávan hebben, zeker niet nu de zomer eraan begint te komen. Maar niet-hardlopende vaders kunnen hem casual dragen, gewoon omdat ze zo lekker zitten. Of je kunt het cadeau geven als stimulans om een keertje samen met jou een rondje te gaan rennen – wedden dat hij dan ook besmet raakt met het hardloop virus?

Rugzak of laptoptas

Als je wat meer te besteden hebt kun je je vader een rugzak of laptoptas geven die hij mee naar zijn werk (of andere avonturen) kan nemen. Iedere keer dat je vader dan de tas gebruikt moet hij weer aan jou denken en zal hij dankbaar zijn voor het mooie cadeau wat je hem gegeven hebt.

(Tuin)gereedschap

Heeft jouw vader groene vingers of is hij een beetje een handige klusser? Dan kun je hem gereedschap geven of materiaal waarmee hij in de tuin kan werken. Van een kantjesknipper (ieder jaar weer een hit bij mijn vader) tot plantjes en van een waterpas tot een doosje spijkers. Hiermee kun je het natuurlijk zo duur en zo goedkoop maken als jij zelf wilt. En als je het nu eng vind om naar een bouwmarkt te gaan, dan kun je het nog altijd gemakkelijk online bestellen.

Wat geef jij jouw vader dit jaar?

Cheers!
Sandra-Anna

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *