4x zo maak je jouw gemeubileerde woning persoonlijker

Boekenkast medailles Coca Cola IKEA fotofabriek.nl fotocanvas boeken

In een woning intrekken wat al gemeubileerd is heeft voordelen. Zo hoef je niet in een keer veel geld uit te geven aan het interieur, wat handig is als je nog niet (genoeg) hebt gespaard. Je loopt niet het risico dat de meubels perfect passen en super mooi staan in deze woning, maar na een verhuizing in een andere woning bijvoorbeeld vloeken met de kleur van de vloer. Ook hoef je niet bang te zijn dat je veel geld uit geeft aan meubels waar je na een korte tijd al op uitgekeken bent. Maar het heeft ook een heel groot nadeel; het mist de persoonlijke touch. Als er niets van jou in de woning staat voelt het niet alsof het “jouw woning” is en is het moeilijker om je er thuis te voelen. Daarom geef ik vandaag tips waarmee jij jouw gemeubileerde woning persoonlijker kan maken.

1. Zet foto’s neer of hang ze op

Plaats in je woning foto’s van jou, je vrienden, familie, geliefde, hond, kat of een bijzonder moment zoals een vakantie. Kortom, foto’s waar jij fijne herinneren bij hebt. Deze laten niet alleen zien dat jij hier woont, maar geven ook een warm gevoel aan de woning. Zelf heb ik naast een aantal fotolijstjes met foto’s van familieleden erin ook een canvas* laten drukken. Op mijn canvas van fotofabriek.nl (zie de header foto) staat Cheshire, een klein stadje in Engeland wat ik met mijn vriend heb bezocht toen ik een half jaar in de UK studeerde. Behalve dat ik het een hele mooie foto vind, zitten er ook veel mooie herinneringen aan verbonden. Mag je niet boren in jouw muren? Dan kun je een canvas maken en hem bijvoorbeeld net zoals ik in een boekenkast zetten of op een plankje wat er al hangt. Onze boekenkast is op deze manier een verzamelplek van herinneringen geworden. Natuurlijk kun je ook een schilderij wat er al hangt dat je niet zo mooi vind onder het bed of achter een kast verstoppen en je eigen canvas of schilderij ophangen.

2. Kussentjes

De kussentjes die al op de bank lagen vond ik niet per se lelijk, maar ik wilde graag kussentjes in mijn stijl. Het appartement waar ik in woon miste naar mijn mening wat kleur; alles was zwart of van donkerbruin hout zonder kleur accenten. Ik ben begonnen met nieuwe kussentjes voor op de bank en merkte dat de woonkamer er een andere uitstraling door kreeg. Het voelde meer “eigen” en zag er een stuk leuker uit. Iedere keer als ik mijn kussentjes op de bank zie liggen word ik er weer vrolijk van.

Bank interieur fotolijsten plantje salontafels

3. Verplaats meubels

De meubels die er staan hoeven natuurlijk niet op die plek te blijven als jij denkt dat ze ergens anders beter tot hun recht komen of minder in de weg staan. Zo hebben wij het bed wat in de tweede slaapkamer stond in de berging gezet, en het bureau wat in de master bedroom stond omgewisseld met het ladekastje uit de slaapkamer. Hierdoor is er meer opbergruimte voor kleding in de grote slaapkamer en hebben we van de tweede slaapkamer een werk/studeer ruimte kunnen maken wat helemaal mijn plekje is geworden. Ik heb maar weinig lectures en ben daardoor veel thuis, in die kamer kan ik heerlijk rustig studeren zonder afgeleid te worden. En aan het einde van de dag doe ik de deur dicht en kan ik het letterlijk achter me laten.

4. Accessoires

De meubels zijn hetgeen wat het meest opvalt in een woning omdat ze er vaak erg prominent in staan. Maar de accessoires maken het helemaal af en geven het de finishing touch – of in dit geval de persoonlijke touch. Net als dat een outfit niet compleet is zonder schoenen, een mooie tas of sieraden, is een huis niet compleet zonder leuke vaasjes, kaarsjes, een koffietafelboek of andere leuke spulletjes die je zelf hebt uitgezocht. Neem dus lekker de tijd om woonwinkels af te struinen op zoek naar woon accessoires die jij leuk vind. Vergeet ook zeker niet een of meerdere planten te kopen, hierdoor is er letterlijk altijd leven in je huis en het staat gewoon ontzettend gezellig.

Hoe heb jij jouw woning persoonlijker gemaakt?

Cheers!
Sandra-Anna

*Dit canvas heb ik gekregen van fotofabriek.nl in ruil voor deze blogpost; ik word hier niet voor betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *