What I eat in a day (at work)

ontbijt breakfast kwark yoghurt cruelly musli Campina herstelmaaltijd

Nu ik een tijdje werk begin ik steeds meer een vast eetpatroon te ontwikkelen. Door de pauzes eet ik natuurlijk op vaste tijdstippen. Daarnaast neem ik eigenlijk bijna altijd hetzelfde eten mee naar kantoor. Af en toe wissen ik van fruit, maar de basis is al vrij lang hetzelfde. Vandaag laat ik ziet wat ik doorgaans op een dag eet.

Ontbijt: Mijn dag begin ik uiteraard met een lekker ontbijtje thuis. Ik neem altijd een half kommetje magere kwark met een vleugje vanille van Campina. Daar bovenop doe ik nog een klein handje cruesli van Quaker. Mijn favoriete smaak is cookies en cream, maar de chocolade staat op een goede tweede plaats.

Snack: Om 10:30 heb ik mijn eerste pauze en eet ik altijd een appel. Ik pak meestal een zak buitenbeentjes van de Albert Heijn, dus het verschilt altijd welke soort appel ik heb. Meestal eet ik hier nog iets bij omdat deze appeltjes vrij klein zijn en anders niet voldoende vullen, wat ik pak verschilt heel erg. Momenteel zijn dat hazelnoot havermout koekjes van Quaker. Dit zijn de enige “koekjes” die ik in de supermarkt kon vinden die relatief weinig suiker hebben. Zo probeer ik toch nog een verantwoord tussendoortje te nemen.

Sandwich brood lunch boterham

Lunch: Voor lunch neem ik meestal drie volkoren boterhammen met ijsbergsla en gegrilde kipfilet. Doordat ik genoodzaakt ben om mijn boodschappen na het eten te doen en het versbrood dan vaak al helemaal is uitverkocht is er meestal niet zoveel keuze meer over voor mij. Ik ben meestal genoodzaakt om het laatst overgebleven brood te kiezen. Mijn voorkeur gaat uit naar volkorenbrood, maar het komt dus ook wel eens voor dat ik moet uitwijken naar bruin brood of vezelrijk witbrood. Ik wist ook niet dat het bestond.

Snack: Om 15:15 hebben wij wederom een pauze en aangezien ik altijd super veel trek heb als ik klaar ben met werken maak ik van dit moment gebruik om nog een eetmoment te nemen. Deze bestaat altijd uit een half schaaltje yoghurt van de Zaanse Hoeve met maar 2% vet en een banaantje dat ik erin doe. De afgelopen weken at ik vaak ook nog een handje aardbeien door de yoghurt.

Avondeten: Wat ik als avondeten neem is heel erg verschillend. Vaak zijn het aardappels, vlees en groenten, maar regelmatig eten wij ook pasta of rijst. Als ik aan een hoofdgerecht alleen niet voldoende heb eet ik nog een schaaltje vanille vla van Optimel met 0% vet.

Wat eet jij op een dag?

Cheers!
Sandra-Anna

Een gedachte over “What I eat in a day (at work)

  1. Christien schreef:

    Ochtend: beschuit met muisjes
    middag: 2 sneetjes brood met kaas en ontbijtkoek 50 KCal.
    avond; soep, aardappels, vlees en groente of pasten/rijst en half bakje yoghurt
    Extra: soms druiven en klein stukje chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *