5x tips om niet verveeld te raken tijdens je duurloop

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman

Menig hardloper zal beamen dat er niets fijner is dan je zondagochtend beginnen met een lange duurloop. Voor de een is dat een (half) uurtje op een rustig tempo lopen, voor de ander betekend het dat hij of zij een paar uur onderweg is. Niet-hardlopers begrijpen daar vaak niets van. Zij denken dat het hartstikke saai is. Mijn langste duurloop ooit duurde bijna 3 uur en daarin heb ik me geen moment verveeld. Daarom deel ik graag mijn tips.

1. Luister naar een podcasts

Luister je niet graag naar muziek en begint het mooie gezang van vogels je op den duur ook te vervelen? Luister dan eens naar een podcast! Er zijn inmiddels zoveel leuke podcasts te vinden dat er altijd wel eentje is die bij jou past. Noem en onderwerp en er is waarschijnlijk al ooit een podcasts over gemaakt. Doordat je luistert naar iets wat je interesseert zal je geboeid blijven en hoef je je niet te vervelen. Mijn favorieten zijn onder andere Susy Q&A en Man, man, man de podcast.

2. Loop met een maatje

Plan jouw duurloop samen met een loopmaatje. Als het goed is doe jij jouw langzame duurloop in een tempo waarmee jij nog gemakkelijk kan praten en gesprekken kunt voeren. Al kletsend kunnen jullie dan je kilometers afleggen. Als je het tempo aanpast aan de langzaamste loper zal geen van beide te snel lopen en de snelste extra langzaam lopen wat alleen maar goed is. Heb je niemand in jouw omgeving die net zo ver wil lopen als jij? Dan kun je natuurlijk ook altijd vragen of iemand je wil begeleiden op de fiets. Dat is ook meteen praktisch, want dan kan hij of zij voor jouw drinken en voeding zorgen.

3. Loop ergens naartoe

Als je met een doel gaat hardlopen hoef je je niet te vervelen. Als jij op de fiets naar de supermarkt gaat verveel je je ook niet. Door van punt A naar B te gaan moet je ook wel. Je kunt niet halverwege afhaken want je moet immers nog naar huis. Kies ook voor de meest inspirerende route. Als je door een mooie omgeving loopt wordt het veel makkelijker om te genieten van het lopen en veel moeilijker om je te vervelen.

4. Zet een luisterboek op

Is het geouwehoer van een podcast niets voor jou? Zet dan eens een luisterboek op. Tegenwoordig zijn veel boeken ingesproken waardoor je in ieder genre wel iets moois kunt vinden. Kies een boek uit waar een goede spanningsboog inzit zodat je wilt weten hoe het af gaat lopen. Dan moet je natuurlijk wel doorlopen anders kom je er niet achter. Bovendien kun je geboeid blijven luisteren en hoef je je zeker niet te vervelen.

5. Ontdek een nieuw pad

Als je door een nieuwe omgeving loopt hoef je je niet te vervelen. Je ziet iets nieuws wat je opnieuw mag ontdekken en je moet natuurlijk opletten waar je naartoe gaat zodat je de weg naar huis nog terug kan vinden. Ga eens een keer linksaf waar je altijd rechtsaf gaat of ga wat verder rechtdoor. Overal zijn er wel nieuwe paden en wegen waar je nog niet geweest bent. Je kunt natuurlijk ook de auto of fiets pakken en naar een ander gebied toegaan. Maak op deze manier van je duurloop een ontdekkingstocht.

Wat doe jij om ervoor te zorgen dat jij je niet verveeld tijdens je duurloop?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *