Een pronkstuk aan je muur

Canvas slaapkamer bedroom New York city

Sinds een paar dagen hangt er een groot canvas aan de muur boven ons bed. Dit canvas is 120 x 80 centimeter en heb ik van fotoopcanvas.nl gekregen.* De bedoeling is om hem als pronkstuk boven de bank te hangen als we ooit gaan verhuizen. Nu gaat dat helaas niet omdat hetgeen wat er nu hangt een stuk lager is opgehangen waardoor dit canvas te laag zou komen te hangen. Aangezien het om de woonkamer gaat en we graag willen verhuizen in de nabije toekomst leek het ons netjes om niet nog meer gaten in de muren te gaan boren en hem voorlopig boven ons bed in de slaapkamer op te hangen waar hij ook mooi tot zijn recht komt.

Het kiezen van een geschikte foto voor het grote canvas had nogal wat voeten in de aarde. Omdat het om een behoorlijk grote afmeting is zou het echt een pronkstuk in de woonkamer worden waar je ogen meteen naartoe getrokken worden. Mijn moeder is fotografe en veel van haar foto’s hangen dan ook al in haar huis en in het mijne waardoor de mooiste foto’s al een plekje in aan de muur hebben gekregen en de rest ons minder geschikt leek om zo groot aan de muur op te hangen. Ook een vakantiefoto wilde ik niet doen omdat deze vaak met mijn telefoon gemaakt zijn waardoor de foto van slechte kwaliteit is (dat ziet er natuurlijk niet mooi uit als het zo wordt uitvergroot) en een mooie foto van mij en mijn vriend leek ons ook niet leuk om heel groot aan de muur te hebben hangen. Nog even hebben we een fotocollage op canvas overwogen, maar uiteindelijk kwam ik met het idee om een foto uit New York City te kiezen. Mijn vriend is daar een jaar geleden op vakantie geweest en ik heb de aspiratie om er ooit nog eens naartoe te gaan. Zo hebben we allebei een connectie met deze stad en was het vrij gemakkelijk om een mooie foto te selecteren. Hierbij heb ik voornamelijk erop gelet dat de foto van groot formaat was, deze was 5184 × 3456 pixels. Onderstaande foto is het uiteindelijk geworden.

Foto canvas New York

Wat ik voornamelijk fijn vond aan fotoopcanvas.nl is dat het bestelproces ontzettend gemakkelijk is en dat je – in tegenstellingen tot veel vergelijkbare websites – de foto kunt uploaden voordat je betaald, dit geeft mij toch wel wat meer vertrouwen. Doordat er een mock-up gemaakt wordt weet je meteen hoe de foto eruit zal komen te zien en hoe groot hij in vergelijking met bijvoorbeeld een bank zal uitpakken. Hierdoor krijg je een goed beeld van het uiteindelijke product. Daarnaast is het ook erg gemakkelijk om het formaat en de dikte te kiezen en krijg je bij het bestellen nog een aantal opties zoals het bijleveren van een ophangsysteem of het inlijsten van het canvas.

Het canvas was verbazingwekkend snel geleverd; meestal moet je een à twee weken wachten op een fotoproduct, maar deze was er al binnen een week. De kwaliteit van het drukwerk vind ik ook behoorlijk hoog. Doordat het om zo’n groot formaat gaat kan het niet anders dan dat de foto is uitvergroot, maar dit is bijna niet terug te zien. De foto is mooi gedrukt, de kleuren zijn precies zoals ik ze had verwacht (soms worden ze donkerder of met minder contrast gedrukt) en alle kleine details zijn bewaard gebleven. Het enige wat ik persoonlijk jammer vind is dat we de afloop aan de zijkant niet konden kiezen waardoor de foto niet doorloopt maar er ‘strepen’ aan de zijkant staan. Gelukkig valt het niet op doordat het in dezelfde kleurtinten is en het voornamelijk om geometrische vormen gaat. Ook van een afstand ziet het canvas er super mooi uit en is het echt een pronkstuk aan de muur geworden waar zowel ik als mijn vriend ontzettend blij mee zijn.

Heb jij ook een kunstwerk aan jouw muur hangen?

Cheers!
Sandra-Anna

*Dit canvas heb ik gekregen van fotoopcanvas.nl in ruil voor deze blogpost; ik word hier niet voor betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *