Foto dagboek: Edinburgh 2019

Afgelopen weekend was ik samen met mijn moeder voor een lang weekend (van vrijdagavond tot en met maandagavond) naar Edinburgh gevlogen om er eventjes kort tussenuit te gaan. Als je een vakantie naar het Verenigd Koninkrijk boekt in maart dan hoef je geen mooi lenteweer te verwachten, maar dat het zou gaan sneeuwen hadden wij niet voorspeld. Het maakte de trip wel extra magisch en zeker niet minder leuk.

Onze eerste stop was Edinburgh Castle die je op bovenstaande foto ziet. Vanaf het pleintje voor het kasteel heb je niet alleen mooi zicht op het kasteel zelf, maar ook over de stad doordat het kasteel zich op een kleine berg bevindt.

Vanaf Edinburgh Castle begint de Royal Mile; een van de meest bekende straten van Edinburgh. Hier vind je voornamelijk souvenirwinkels, winkels die cashmere kleren verkopen en kerken. Uiteraard hebben we hem helemaal afgelopen. Ook leuk: In een van de zijstraatjes van High Street staat de handafdruk van J.K. Rowling in een steen afgedrukt.

Doordat het de eerste dag zo nat was door de sneeuw en de plensbuien die later op de dag volgden hebben we niet veel foto’s gemaakt en de tweede dag alles opnieuw bezocht. Op bovenstaande foto zie je Edinburgh Castle vanuit Morringtonstreet.

Dit is dus het uitzicht dat je ziet vanaf Edinburgh Castle. Super mooi met de besneeuwde daken en de bergen op de achtergrond.

Uiteraard hebben we ook een bezoekje gebracht aan Victoria Street. Dit is een heel leuk straatje met allemaal gekleurde winkeltjes dat J.K. Rowling’s inspiratie was voor Diagonalley. Zo begint de straat met een grote bank (Gringotts), is er een Joke shop (de winkel van Fred & George) en is er een winkel die allemaal gewaden verkoopt.

In deze straat vind je ook Museum Context, een klein Harry Potter museum. Heel erg leuk om eventjes naar binnen te gaan, ook als je geen fan bent. De winkel is super mooi aangekleed en brengt echt de magische sfeer van Hogwarts naar boven. En ja, die auto is inderdaad de Ford Anglia, inclusief Hedwig die op de achterbank in een kooi zit en acceptence letters, weet je meteen waar die van jou gebleven is. 😉

Bovenstaande foto is gemaakt op het dakterras van Museum of Scotland. Dit museum is zo groot dat je hier met gemak jezelf een hele dag zou kunnen vermaken. Als je weinig tijd hebt kun je ook net zoals wij hebben gedaan af en toe naar binnen gaan om jezelf even op te warmen en gebruik te maken van de ingang naar het Minestry of Magic.

In de middag deden we een Harry Potter tour waarbij we door een vrolijke gids rondgeleid werden in Edinburgh en allemaal plekken te zien kregen die met deze magische wereld of de schrijfster te maken hebben. Onze gids kon de mooiste verhalen vertellen waarbij zelfs ik nog nieuwe dingen heb geleerd. We hebben ook ongebruikelijk veel tijd op het kerkhof doorgebracht omdat hier William McGonagall en Thomas Riddell liggen; die namen komen je vast wel bekend voor.

Omdat ik zo van uitzichten houd zijn we ook naar de Calton Hill gegaan. Dit is een relatief kleine heuvel in het Noorden van Edinburgh waarbij je een prachtig uitzicht van 360 graden over de stad hebt. Zo zie je dus niet alleen het centrum en de bergen aan de ene kant, maar ook de zee aan de andere kant.

Op de derde en laatste dag zijn we langs de River of Leith gelopen. Een hele mooie rivier van 18 kilometer lang die je onder andere naar Deans Village begeleidt. Dit is een heel leuk wijkje dat een stuk minder toeristisch is dan het centrum van Edinburgh. Als je de mogelijkheid hebt zou ik zeker aanraden om je hardloopschoenen mee te nemen, want deze verleent zich er uitermate goed voor!

Na deze wandeling was het helaas alweer tijd om terug naar het hotel te lopen en de bus naar het vliegveld te pakken.

Ben jij wel eens in Edinburgh geweest? Of zou je er nog een keer graag naartoe willen gaan?

Cheers!
Sandra-Anna

2 gedachten over “Foto dagboek: Edinburgh 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *