Foto dagboek: Lyon 2017

Ik ben net een paar dagen terug van mijn vakantie in Lyon waar het – in tegenstelling tot in het herfstige Nederland – echt volop zomer was met 32 graden en een zon die de hele dag scheen. Ondanks dat het er behoorlijk warm was en er een overvloed aan zonnestralen waren, ben ik nog steeds zo wit als voor de vakantie, oh well… Gelukkig heb ik genoeg leuke dingen gedaan en mooie foto’s kunnen maken die ik vandaag deel in dit foto dagboek.

Bovenstaande foto’s (en de headerfoto) zijn gemaakt bij Lac d’Aiguebelette, een bergmeer op ruim een uur rijden van Lyon af. Het meer is omringt met bergen en ziet er echt prachtig uit. Er is een pier met waterfietsen, een strandje en zowel diep als ondiep water. Als je helemaal naar het einde van het diepe water zwemt bij de gele boeien, kun je een prachtige berg zien die verscholen ligt achter waterplanten en bomen. Hier heb ik ook een handstandfoto gemaakt die binnenkort op deze blog zal verschijnen.

Bovenstaande foto is gemaakt in Parc Archéologique de Fourvière wat in Lyon ligt en echt het bezoeken waard is. Het is een oud amfitheater met veel overblijfsels van Romeinse bouwwerken. Ik heb me laten vertellen dat het stadion nog steeds in gebruik is en hier nog regelmatig concerten plaatsvinden.

Dit uitzicht over Lyon is gemaakt op Esplanade de Fourvière, wat gelegen is naast de Basilicum Notre-Dame de Fourvière. Dat is een prachtige kerk, zowel van de binnen- als van de buitenkant. Het ligt op loopafstand van het amfitheater en beloont je met dit uitzicht. Het water dat je ziet is La Saône, de rij met bomen wat hoger op de foto zijn gepland naast de welbekende Rhône. Ik zou ook nog van alles kunnen vertellen over alle gebouwen (dankjewel persoonlijke gids), maar dat is vast niet interessant genoeg.

Een doorkijkje onderweg van de Notre-Dame naar de Saint Jan. De muur links op de foto staat vol met graffiti kunstwerken. Op de foto zie je een serie pinguins die buikschuiven op de trapleuning.

Rivier La Saône, naast deze rivier is een pad gemaakt bij het water waar je heerlijk kunt wandelen. Het pad is ook voorzien van meerdere bankjes, ideaal om even uit te rusten of voor een (romantische) picknick. Toen wij hier waren zwommen er ook meerdere zwanen in de rivier.

Op bovenstaande foto zie je Place Bellecour met Statue équestre de Louis XIV, omdat de Fransen graag hun Koningen aanbidden. Vorig jaar was dit plein ingericht als fanzone tijdens het WK wat in Frankrijk plaatsvond, erg leuk om het plein dus ook een keer te zien hoe het er normaal gesproken uitziet.

Het was voor mij de tweede keer in Lyon (vorig jaar ben ik er ook al een paar dagen geweest), maar ik blijf het een mooie stad vinden. Het heeft net zulke mooie architectuur als Parijs, maar is echt een stuk minder toeristisch. Het is echt een prima locatie voor een stedentrip van een paar dagen. Nog even een special thanks naar Apple photo’s voor het onthouden van alle locaties waar ik de foto’s heb gemaakt zodat ik ze kan voorzien met de juiste namen en locaties.

Waar ben jij dit jaar op vakantie geweest?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *