Mijn week in trainingen #12

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman pink orange

Vorige week was weer een erg leuke trainingsweek. Ik had twee goede kwaliteitstrainingen waarvan ik bij een zelfs flink uit mijn comfort zone ging. Daarnaast deed ik het ook nog even wat rustiger aan in verband met een spannende wedstrijd die ik op zondag liep. Ook testte ik mijn doorzettingsvermogen en liep ik mijn langste afstand sinds ik geblesseerd raakte op 2 september.

Maandag 8 april

Mijn duurloop die ik voor zondag gepland had staan heb ik vooruit geschoven naar maandag omdat ik de zaterdag ervoor de hele dag ben gaan snowboarden en dat de dag erna nog merkte. Ik had dus rust nodig waardoor ik mijn training een dagje later heb gedaan. Er stonden eigenlijk 12 kilometer op het programma, maar dat vond ik toch een beetje veel waardoor ik besloot om 10 x 1000 meter te lopen, een training die volgens Annemerel een goede toets is om je halve marathon tempo te bepalen. De eerste drie kilometers waren enorm zwaar en ik merkte dat ik er echt nog in moest komen. Het was warm en na 1 kilometer wilde ik het liefst al omdraaien en huiswaarts keren. Toch heb ik doorgezet en ben ik de 1000’tjes blijven lopen in de hoop dat ik er nog wel lekker in zou komen. Dat gebeurde gelukkig ook waardoor ik vanaf kilometer 4 ontzettend lekker heb kunnen lopen, dit zag ik ook terug in mijn gemiddelde tempo. In de 9e kilometer kwam ik weer in een dip terecht en werd het weer zwaar. Ik kostte me ontzettend veel moeite om deze kilometer te lopen. Tijdens de laatste kreeg ik weer energie (het was immers de laatste en het idee dat ik bijna klaar zou zijn met deze training gaf me vleugels) waardoor ik er nog even alles uit heb gehaald wat erin zat. Uiteindelijk was mijn gemiddelde pace van de 10 kilometer die ik liep 6’23, dus alsnog een prima resultaat.

Op maandagavond fietste ik zoals gewoon weer een half uurtje naar de turnhal om eerst 2,5 uur training te geven aan de dames van de wedstrijdgroep en mocht ik daarna zelf ook nog anderhalf uur aan de bak. Ik heb besloten om tijdens de komende turnwedstrijd weer mee te doen waardoor er nu natuurlijk wel flink getraind moet worden. Die wedstrijd is misschien wel goed voor me want de laatste tijd was ik niet zo heel erg actief bezig tijdens trainingen en vond ik het met name enorm gezellig. Gezellig is het nog steeds, maar daarnaast ben ik weer flink aan het trainen om mijn oefeningen wedstrijdklaar te maken. Ik heb voornamelijk balk en brug gedaan. Op balk heb ik mijn wedstrijdoefening een paar keer herhaald en mijn nieuwe opsprong geoefend – ja jongens, ik heb eindelijk een echte opsprong op balk! Daarna heb ik er voor gekozen om brug te doen omdat dit een moeilijk toestel blijft voor mij. Ik wil nog steeds blokkeren bij de buikdraai en blijf het maar eng vinden om naar de hoge ligger te moeten springen. Maar juist daarom ben ik daar op gaan trainen zodat ik het wellicht voor de wedstrijd wel kan en deze keer weer een volledige meerkamp kan turnen. De training ging in ieder geval erg goed en ik heb voor mijn gevoel toch weer wat stappen kunnen maken.

Dinsdag 9 april

Dinsdag had ik geen trainingen gepland staan, na de twee intensieve trainingen van de dag ervoor leek een beetje rust nemen me geen slecht idee. Wel ging ik samen met twee andere leden van de activiteiten commissie van Asterix de route die we gepland hadden voor een stadsactiviteit lopen waardoor ik in totaal ruim 5 kilometer heb gewandeld. Dus echt stilgezeten heb ik niet.

Woensdag 10 april

Op woensdag had ik een baantraining en aangezien ik de lange duurloop van maandag nog in mijn benen had en een wedstrijd in het vooruitschiet besloot ik om rustig aan te doen. Na het inlopen en de gezamenlijke warming-up heb ik nog 4x 600 + 200 gelopen met tussendoor steeds 100 meter rust. Ik heb mezelf hierbij niet gepusht, maar gewoon lekker gelopen in een comfortabel tempo. Uiteindelijk liep ik maar 6,4 kilometer met een gemiddelde pace van 6’15.

Donderdag 11 april

Op donderdag zou ik eigenlijk gaan turnen, maar doordat ik veel te laat klaar was met het eten heb ik deze helaas niet meer gehaald en de avond vervolgens op de bank doorgebracht.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman

Vrijdag 12 april

Vrijdag ging ik wederom een klein stukje hardlopen. Afgelopen zondag (14 april) zou ik 10 mijl lopen tijdens een hardloopwedstrijd, maar de laatste keer dat ik een lange duurloop deed is behoorlijk lang geleden. De laatste tijd liep ik voornamelijk 1000 meters in verband met een terugkomende blessure. Ik besloot dus om rustig 6,5 kilometer te lopen, maar dit keer zonder wandel pauzes tussendoor. Het begin was moeizaam en ik moest er echt even inkomen, maar uiteindelijk liep ik heel erg lekker en wilde ik het liefst verder lopen. Om verstandig te doen en mijn energie toch nog kwijt te kunnen eindigde ik met wat versnellingsloopjes. In totaal liep ik 7 kilometer met een gemiddelde pace van 6’21.

Zaterdag 13 april

Op zaterdag wilde ik goed uitrusten voor de wedstrijd die ik de volgende dag zou lopen. Dat nam ik wel heel erg letterlijk door 5 uur in mijn auto te zitten terwijl ik van en naar Zeeland reed voor de verjaardag van een oud studiegenootje van me. Ik heb dus veel gezeten en weinig gedaan, precies zoals ik van plan was.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman medaille medal raceday hardloopwedstrijd

Zondag 14 april

Zondag liep ik de 10 mijl (16,1 kilometer) tijdens de Vrijstad Vianen Loop. Dat is de langste afstand die ik heb gelopen sinds ik geblesseerd raakte op 2 september vorig jaar. Van tevoren was ik best een beetje gespannen omdat ik niet wist of ik het vol zou kunnen houden. Ik bleef tegen mezelf zeggen dat mijn trainingen genoeg waren om deze wedstrijd als langzame duurloop te lopen, maar ergens twijfelde ik eraan omdat het zo lang geleden is dat ik het voor het laatst deed. Hoe deze wedstrijd is gegaan kon je maandag al lezen in dit race verslag.

Hoe was jouw (trainings)week?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *