What I eat in a day

Lunch club sandwich brood kipfilet ijsbergsla sandwich spread Kip caesar salade maaltijd lunch croutons ontbijt magere milde vanille Campina kwark cruesli chocolade

Laatst zag ik in een youtube video voorbij komen dat iemand liet zien wat ze precies allemaal eet op een dag. Ik vond het behoorlijk interessant om te zien en het leek me wel leuk om het zelf eens een keertje bij te houden en te delen.

ontbijt magere milde vanille kwark cruesli chocolade

Mijn dag begin ik altijd met een lekker ontbijtje. De laatste maanden is dat bijna iedere dag een bakje met magere milde kwark van Campina met een vleugje vanille. Daar bovenop doe ik nog een handje cruesli chocolade van Quaker. Meestal pak ik daarnaast ook nog een kopje thee of een glas water. Vandaag koos ik voor het laatste.

Lunch club sandwich brood kipfilet ijsbergsla sandwich spread

Doordat ik ’s ochtends was gaan hardlopen ontbeet ik wat later waardoor ik geen behoefte had aan een tussendoortje. Mijn lunch bestond uit drie sneetjes geroosterd wit brood met daarop een dun laagje naturel sandwich spread, een paar plakjes gegrilde kipfilet en wat ijsbergsla. Als drinken neem ik nog een glas water.

Hamka's original Lays chips

’s Middags had ik opeens ontzettende zin in chips. Normaal heb ik dat eigenlijk nooit en zeker de laatste maanden eet ik bijna nooit meer chips. Maar deze ‘trek’ bleef een aantal uur aanhouden en was zelfs zo sterk dat ik besloot om naar de supermarkt te gaan en een zak chips te gaan halen. Mijn favoriet (K3 chips) hadden ze niet waardoor ik voor deze Hamka’s koos. Ik hield het bij een klein bakje, maar ik kan niet ontkennen dat later op de dag de rest van de zak ook leeg is gegaan.

Kip caesar salade maaltijd lunch

Kip caesar salade maaltijd lunch croutons

Omdat balans heel erg belangrijk is en ik toch probeer wat gezonder te doen bestond mijn avondeten uit deze lekkere kip caesar salade van de Albert Heijn. De dressing, kaas en bacon laat ik altijd achterwege, de rest eet ik wel lekker op. Ik ben niet zo’n grote eter dus aan deze lunch salade heb ik meestal wel genoeg.

Optimel vanille vla 0% vet

Als toetje nam ik nog een bakje van deze vanille vla van Optimel waar geen toegevoegde suikers inzitten en 0% vet. Ik vind hem overigens hetzelfde smaken als ‘normale’ vanille vla alleen heb ik bij deze het idee dat deze variant iets gezonder is.

Banaan

Tot slot at ik ’s avonds nog een lekker banaantje (met een klein stukje witte chocolade erna) zodat ik niet alleen genoeg groente maar ook nog wat fruit binnen heb. Iedere dag eet ik minstens een stuk fruit als tussendoortje, meestal is dat ’s ochtends of ’s middags tussen de maaltijden in. Vandaag had ik daar geen behoefte aan waardoor ik hem alsnog in de avond nam.

Op de chips na is deze dag best wel representatief voor wat ik normaal eet. Zowel dit ontbijt en deze lunch eet ik al maanden bijna zeven dagen per week omdat ik het idee heb dat het wel een verantwoorde keuze is en ik het natuurlijk ook lekker vind. Zo’n salade eet ik ongeveer om de week op de dag dat ik alleen moet eten (koken voor een persoon is opeens een stuk lastiger en dit is natuurlijk lekker en gemakkelijk), maar meestal eet ik een AVG’tje.

Wat eet jij zoal op een dag?

Cheers!
Sandra-Anna

Een gedachte over “What I eat in a day

  1. Christien schreef:

    Ontbijt: Beschuit met hagelslag en thee
    Lunch: 2 witte boterhammen met aardbeien, ontbijtkoek en thee
    Diner: Halve kop soep, AVG en toetje na

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *