Zo ziet mijn thuiswerkplek eruit!

werkplek, bureau, desk, computer, imac, macbook, apple, work from home

Begin maart 2020 kregen op een woensdagmiddag alle managers plotseling het bericht dat iedereen vanaf de volgende dag tot een nader te bepaald moment thuis zal werken. Ik pakte mijn iMac in met bubbeltjesplastic en maakte van onze tweede slaapkamer thuis een fijne werkplek. Inmiddels zijn we een jaar verder en zit ik nu op mijn vijfde thuiswerkplek. Ik verwacht dat dit ook de laatste zal zijn. Vandaag laat ik je zien hoe deze eruit ziet en hoe ik ervoor zorg dat ik thuis fijn kan werken.

Ik zat eerst in ons thuiskantoor, maar deze heb ik afgestaan aan mijn vriend. Een lange tijd zat ik dan ook tussen de woonkamer en keuken in. Na een paar maanden werd ik daar helemaal gek van en heb ik een extra bureau geregeld die ik op ons balkon heb neergezet. We kunnen dit met een soort schuifdeur afsluiten waardoor je niet helemaal buiten zit. Erg goed geïsoleerd is het er niet, dus op mijn werkplek is het alsnog een paar graden kouder dan binnen. Voor een beetje privacy heb ik een oud gordijn over de glazen reling gehangen. Omdat de zon op sommige momenten erg fel naar binnen schijnt en we hier geen gordijnen hebben hangen heb ik een vuilniszak opengeknipt en deze op het raam geplakt. Het is niet heel mooi en het verpest een beetje ons prachtige uitzicht, maar het werkt wel!

Op mijn bureau heb ik één groot 27″ 4K scherm staan. Deze heeft een mat scherm waardoor het zonlicht er niet op reflecteert, ontzettend fijn! Mijn MacBook Pro die ik van werk heb gekregen heb ik op een laptop standaard neergezet. Hierdoor hoef ik niet naar beneden te kijken en kan ik ergonomisch werken. In de hoek zie je nog een MacBook Pro liggen, dat is degene die ik 4 jaar geleden zelf heb gekocht. Ik gebruik die nog steeds ieder weekend om bijvoorbeeld mijn blogs op te schrijven. Mijn kabels heb ik allemaal achter het bureau opgeruimd en in witte gootjes op het bureau gestopt. Hierdoor vallen ze er niet achter maar blijven de uiteindes gewoon op mijn bureau liggen.

Mijn bureau is gelukkig groot genoeg waardoor ik altijd een notitieboekje en to-do lijstje open op mijn bureau heb liggen. Dat vind ik zelf enorm fijn werken. Mijn overige notitieboekjes en minder vaak gebruikte kantoor artikelen heb ik in mijn lades gestopt evenals overbodige oplaadkabels. In het kasje liggen niet zo veel bijzonderheden. Op de onderste plank liggen de armsteunen van mijn bureaustoel. Deze heb ik eraf gehaald omdat ze te hoog waren voor mij waardoor ik alsnog met opgetrokken schouders moest werken.

Op deze manier heb ik een fijne werkplek voor mezelf gecreëerd waardoor ik gemakkelijk 10 uur op een dag zonder nek- of rugklachten kan werken. Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *