Een kijkje in mijn sportkledingkast

Turnpakjes Milano TT-gymnastics

Ik vind het heerlijk om te sporten en doe het dan ook redelijk vaak. Ik turn 1 à 2 keer per week, loop 3 à 4 keer per week hard en daarnaast doe ik ook nog krachttraining thuis. Over de jaren heen heb ik redelijk wat sportkleding verzameld die inmiddels hun eigen kast hebben gekregen. Vandaag laat ik je zien wat er allemaal in deze kast zit en hoe ik mijn sportkleding opberg.

De kast die ik heb voor mijn sportkleding is de IKEA Malm van vier lades. Hier past alles met gemak in. Er is zelfs nog ruimte over voor uitbreiding. Het liefst vouw ik mijn kleding op de Kon Marie methode op, zodat ik precies kan zien welke sportkleding ik allemaal heb.

In de bovenste lade bewaar ik mijn turnkleding. Links heb ik al mijn turnpakjes liggen. Daarnaast ligt het trainingspak wat ik altijd over mijn turnpakje draag en daaronder mijn vest. Ik geef nu turntrainingen en draag dan het vest waar de logo van de club op staat zodat mensen mij ook daadwerkelijk herkennen als trainer. Hiernaast liggen mijn zwarte club shirts. Deze draag ik met name tijdens activiteiten, buiten trainingen en wedstrijden. Helemaal rechts liggen mijn turnbroekjes. Daarachter zie je nog een doosje met wat random spulletjes. Hier liggen bijvoorbeeld sponzen die ik tijdens hardloopwedstrijden gebruik, oude leertjes en hardloopverlichting en een zakje M&M’s voor als ik weer een sportieve prestatie heb geleverd.

In de lade daaronder liggen mijn hardloop shirts. Links liggen al mijn t-shirts en tanktops. Tanktops heb ik niet zoveel omdat ik tijdens het dragen bang ben dat ik mijn schouders verbrand. Mijn voorkeur gaat dus naar een t-shirt in een leuke, felle kleur. De twee stapeltjes daarnaast zijn mijn longsleeve shirts die ik met kouder weer draag. Helemaal rechts liggen mijn hardloopjasjes. Normaal hangen deze op een haakje zodat ze na een run kunnen drogen, maar met dit warme weer draag ik ze vanzelfsprekend niet. Achterin liggen nog wat regenjasjes die niet geschikt zijn om in hard te lopen en een bidon van Manchester Metropolitan University.

In de derde lade liggen voornamelijk de sportbroeken die ik aantrek tijdens het hardlopen. Links liggen al mijn lange tights. Onderin liggen de fijnste en bovenin liggen degene die minder prettig zitten of te groot zijn geworden. Deze draag ik thuis als ik zin heb om iets comfortabels aan te doen. In het onderste bakje in het midden zitten mijn hardloopshortjes, in het bakje daarboven mijn hardloopsokken en compressiekousen. Helemaal rechts liggen mijn sportbh’s.

In de onderste lade liggen mijn sweaters en hoodies. Daarnaast heb ik hier nog wat flesjes sportvoeding liggen waar ik nergens anders plek voor had. Het blauwe ding links is een strandlaken van EURO 2020 die ik kreeg tijdens mijn selectiegesprek.

Hoe bewaar jij jouw sportkleding?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *