5 inspirerende en motiverende hardlopende Instagrammers

instagram iPhone notitieboek notebook pen flowers bloemen tea thee flatlay

Sinds ik een nieuwe telefoon heb kan ik een dagelijks limiet voor Instagram inschakelen (bij mij staat hij op dit moment op 1 uur). Ik krijg dan een pop-up zodra ik dat limiet bereikt heb. En alhoewel ik die pop-up nauwelijks te zien krijg, zeggen mijn statistieken wel dat ik gemiddeld 56 minuten per dag op Instagram zit. Doordeweeks besteed ik ongeveer een half uurtje per dag aan Instagram en in het weekend is dat vaak anderhalf uur per dag. Misschien vraag je je af waar ik allemaal naar kijk als ik zo’n 7 uur per week aan Instagram besteed. Het grote gedeelte van die tijd ben ik door mijn feed aan het scrollen en naar stories aan het kijken. Dat zijn voornamelijk van hardlopende Instagrammers – of van Instagrammende hardlopers, het is maar net hoe je het bekijkt. En daarom deel ik vandaag de meest inspirerende en motiverende hardlopende Instagrammers die ik zelf met veel plezier volg.

Bethan Taylor – aprettyplacetoplay

Ik wil eigenlijk geen rangorde maken in dit lijstje omdat ik al deze Instagrammers erg inspirerend en motiverend vind. Maar als het moest zou ik Bethan op nummer 1 zetten, zij steekt naar mijn mening toch net een stukje uit boven de rest. Waarom dan? Omdat ze echt de meest inspirerende persoon is op dat kleine stukje internet. Ze laat niet alleen de mooie kanten van het hardlopen zien zoals haar PR op de marathon of trainingen voor The Speed Project die goed gaan, maar ook de minder mooie kanten. Ze is heel authentiek en oprecht, op een manier dat vele anderen niet zijn. Ze spreekt bovendien heel open en eerlijk over haar mentale problemen met haar angststoornis. Wat ik ook erg leuk vind aan haar is dat ze haar dagelijkse leven als PhD student via haar stories in beeld brengt. Ze laat zien dat het niet altijd makkelijk is en deelt haar methodes om het vele werk behapbaarder te maken, waar ik persoonlijk erg veel aan heb. In mijn ogen is ze een ontzettend sterke vrouw en een total badass.

Monique van de Velde – runningwithmo

Monique (of Mo) en ik hebben een ding gemeen en dat is dat we allebei een geboren en getogen Brabander zijn. Door deze roots is ze een nuchtere en spontane meid die het leven niet altijd even serieus neemt. Wat ze wel heel erg serieus neemt is het hardlopen. Op dit moment is ze helaas geblesseerd (hebben we toch nog meer gemeen) en doet ze er alles aan om weer zo snel mogelijk op de weg te mogen lopen. Haar spontaniteit en nuchterheid maken haar erg uniek en leuk om te volgen. Mo is ook degene die mij heeft gemotiveerd om door te trainen voor langere afstanden en mij heeft geïnspireerd om de halve marathon van Eindhoven te lopen – of een poging te doen tot.

Susan Krumins (Kuijken) – susankrumins

Als je bekend bent in de atletiek wereld dan ken je waarschijnlijk Susan wel. Deze Nederlandse topatlete werd onlangs nog tweede op de 10 kilometer tijdens de Europese Kampioenschappen. Juist doordat ze een topatleet is en niet the girl next door is ze zo leuk om te volgen. Ze geeft je een kijkje in haar dagelijks leven en in haar trainingen, bovendien heeft ze ook nog eens erg veel humor en de meest hilarische stories.

Davinia van de Velde – daviniavandevelde

Davinia is denk ik wel het meest ‘normale’ meisje uit dit rijtje. Ze heeft geen blog of topsport carrière, maar verdiend haar geld bij Runnerslab. Ze weet heel erg goed hoe ze mensen de deur uit moet krijgen en aan te sporen om ook een rondje te gaan hardlopen. Als ik haar posts voorbij zie komen heb ik gewoon zin om te gaan hardlopen.

Jip Sanders – Jipsanders

Jip Sanders komt over als een hele vrolijke en sportieve meid. Ze houdt enorm van sporten (hardlopen en fitness) en deelt dit met ons via haar Instagram account en haar blog waar ze vijf keer per week een nieuwe post publiceert. Hoe druk ze het ook heeft, ze maakt altijd tijd voor een goede work-out en een gezonde maaltijd en dat is best inspirerend. Ze is niet iemand die vele marathons loopt (haar langste afstand ooit was 25 kilometer) of iemand die overdreven snel is (zoals bijvoorbeeld Susan), dit maakt haar realistischer en een goed voorbeeld voor beginnende hardlopers. Je hoeft geen marathons te lopen of iedere wedstrijd te winnen om plezier in het lopen te kunnen hebben. Ze stimuleert een gezonde levensstijl en door een kijkje in haar leven te geven laat ze zien hoe andere ook zo’n levensstijl kunnen krijgen.

Toen ik dit lijstje ging maken viel het me op dat er alleen maar vrouwen in stonden. Dus volg jij inspirerende mannelijke (of vrouwelijke) Instagrammers die hardlopen, laat het me dan vooral weten!

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *