5x tips voor als je geen zin hebt om hard te lopen

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman city Eindhoven stad regenjas rain coat wet nat
Soms komt het wel eens voor dat je even totaal geen zin hebt om naar buiten te gaan en te gaan hardlopen. Of het nu regent, koud is een combinatie van allebei of totaal iets anders; het overkomt ons allemaal wel eens. Misschien ben je wel moe en ga je liever op de bank zitten. Wellicht is er geen specifieke reden waarom je geen zin hebt. Hoe dan ook, vandaag geef ik je vijf tips die jij kunt toepassen als je een keer geen zin hebt om te gaan hardlopen.

1. Pas je kleding aan

Als ik geen zin heb om te gaan hardlopen, dan komt dit vaak doordat het buiten koud is en het regent. Alhoewel het niet mijn favoriete weersomstandigheden zijn om in te lopen, is een buitje ook zeker geen excuus om binnen te blijven. Wat voor mij heel goed werkt is om mijn kleding aan te passen en iets wat extra warm is aan te trekken. Het idee dat ik het tijdens het hardlopen te koud ga krijgen verdwijnt dan als sneeuw voor de zon. Trek een extra dikke longsleeve of een extra laagje aan. Als het regent is het fijn om een regenjasje aan te trekken en een pet op te zetten. De pet zorgt ervoor dat je geen regen in je gezicht krijgt en is erg aan te raden.

2. Luister naar een podcast/vrolijke playlist

Als je naar een podcast luistert vliegt vaak de tijd voorbij zonder dat je het in de gaten hebt. Zeker als je een hele leuke podcast hebt zoals Susy Q&A, Man man man de podcast of de officiële Wie is de Mol? podcast. Plezier tijdens het hardlopen is gegarandeerd. Ben je niet zo van de podcasts? Zet dan een vrolijke playlist aan of een die je specifiek voor een hardloopwedstrijd hebt gemaakt. Je zult zien dat je vanzelf zin krijgt om te gaan lopen.

3. Draag je nieuwste hardloopoutfit of accessoires

Nieuwe hardloop gear – of dit nu schoenen, kleding of accessoires zijn – vraagt gewoon om gedragen te worden. Hier ga je toch niet een extra dag mee wachten? Wellicht vind je het zonde als je schoenen vies worden wanneer je ze voor de eerste keer draagt, maar vies worden ze na verloop van tijd toch wel. Bovendien kun je ze altijd nog schoonmaken na je rondje. Het dragen van nieuwe kleding of het uittesten van nieuwe gadgets is altijd heel motiverend om toch de deur uit te gaan.

4. Begin en loop een paar kilometer

Heb je geen zin omdat je moe bent, een pijntje hebt of zenuwachtig bent? Begin dan gewoon met lopen en spreek met jezelf af dat als je na een paar kilometer nog steeds niet lekker kunt lopen, je mag omdraaien en naar huis mag gaan. Grote kans dat je na die paar kilometer je weer herinnert waarom hardlopen zo leuk is en je jouw training gewoon af wilt maken. Zo niet dan heb je alsnog een paar kilometer gelopen en heb je het in ieder geval geprobeerd.

5. Beloon jezelf

Het is heerlijk om ’s avonds op de bank te ploffen en niets meer te hoeven doen. Of om warme chocomel te drinken en dat stukje taart wat op je zit te wachten op te smullen. Kom niet in de verleiding en wacht hiermee. Ga eerst hardlopen en gebruik dit daarna als beloning. Je kunt veel meer genieten van die warme douche of een aflevering van die leuke serie op Netflix nadat je eerst de deur uit bent gegaan voor je training. Bovendien krijg je er een voldaan en trots gevoel van. Je hebt het toch maar weer mooi gedaan.

Wat doe jij als je even geen zin hebt om te gaan lopen?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *