6x Plekken waar ik (ooit) wil hardlopen

Symbolica, Efteling

Sinds ik ben begonnen met hardlopen heb ik al op een aantal mooie plekken mogen hardlopen. Zo liep ik tijdens mijn eerste hardloopwedstrijd over het veld in de Johan Cruijff Arena en onlangs nog door De Groote Heide in Valkenswaard. Tijdens een weekendje weg liep door het prachtige landschap van het heuvelachtige Limburg. Alhoewel Eindhoven ook mooie gebieden heeft om doorheen te lopen, zijn er toch nog een aantal plekken op deze aardbol waar ik graag een rondje zou willen hardlopen.

Londen London City skyline

1. Londen

Londen is een van mijn favoriete steden, ik ben hier dan ook al zo’n vijf keer geweest en heb iedere keer weer een ander deel van de stad gezien. Zowel in de zomer als rond Kerst heb ik vrolijk door de straten rond gehuppeld. Het lijkt me daarom ook zo mooi om hier een keer te hardlopen. Gewoon een rondje voor mijn plezier, tijdens een leuke wedstrijd, een parkrun of misschien zelfs de London Marathon. Ik denk dat er genoeg te zien is om jezelf niet te hoeven vervelen tijdens het lopen.

Manchester city stad Engeland England

2. Manchester

Toen ik een semester in Engeland studeerde verbleef ik in de buurt van Manchester. De omgeving was daar heel erg mooi, maar destijds had ik nog niet de conditie om te kunnen hardlopen. Nu ik dat wel heb kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik het niet gewoon heb geprobeerd. Een van mijn huisgenootjes heeft zelfs meerdere keren aan mij gevraagd of ik mee wilde gaan. Daarom lijkt het me wel leuk om nog een keer terug te gaan en in Manchester te gaan hardlopen. Een hike in Peak District (wat ik ook heb afgewezen, heel stom) lijkt me ook ontzettend mooi. 

3. Edinburgh

Vorig jaar was ik in maart voor een paar dagen in Edinburgh. Deze stad heeft me op een zeer positieve manier verrast. Het is er heuvelachtig, maar ook supermooi en ontzettend sfeervol. Ik zou ontzettend graag een keer de Royal Mile hardlopend willen afleggen of een lange duurloop langs Water of Leith doen.

Foto canvas New York

4. New York

Volgens mij hoef ik niet uit te leggen waarom ik nog graag eens in New York zou willen lopen. Überhaupt deze stad bezoeken staat al hoog op mijn bucketlist. Deze citytrip combineren met een rondje hardlopen lijkt me ideaal. Ik zou dan graag met een wedstrijd mee willen doen. Niet per sé de New York Marathon (alhoewel ik daar ook geen ‘nee’ tegen zou zeggen), maar de halve marathon lijkt me wel fantastisch. Een startbewijs voor een van deze twee wedstrijden krijgen is helaas wel makkelijker gezegd dan gedaan en onwijs duur. Gelukkig organiseren de New York Road Runners nog genoeg andere hardloopwedstrijden in deze bruisende stad.

5. Nijmegen

Om het iets dichter bij huis te laten zou ik ook nog heel graag in Nijmegen willen lopen. De Stevensloop en Zevenheuvelenloop staan allebei hoop op mijn lijstje met wedstrijden waar ik graag een keer aan zou willen deelnemen. Waarom ik het dan nog nooit gedaan heb? Omdat je verplicht bent om een treinkaartje bij hun te kopen, anders moet je extra betalen. Hierdoor worden de kosten voor de wedstrijd opeens een stuk hoger en betwijfel ik of het dat waard is. Bovendien zijn er natuurlijk ook vele andere leuke wedstrijden in de buurt die een stuk goedkoper zijn. Alle goede verhalen die ik over de Zevenheuvelenloop heb gehoord zorgen er wel voor dat ik hem heel graag zou willen lopen, dus wellicht dat ik dit jaar alsnog voor de bijl ga.

Symbolica, Efteling

6. Efteling

Sinds ik ben begonnen met hardlopen lijkt het mij onwijs leuk om eens een rondje in de Efteling te lopen. Toen ik hier werkte had ik deze mogelijkheid omdat ik – buiten werktijden om – gratis in het park kon. Helaas zag ik toen altijd teveel beren op de weg waardoor ik het nooit heb gedaan. Daar heb ik nu natuurlijk spijt van, want nu zal ik nooit meer zomaar door het park kunnen lopen. Zelfs toen ik hoorde dat Fons Jurgens (voorzitter van de Raad van Bestuur en Commercieel Directeur) regelmatig een rondje door het park liep heb ik dat niet gedaan. Mij leek het maar lastig met omkleden en eten. Bovendien wilde ik de andere bezoekers niet tot last zijn. Mocht ik nog ooit de mogelijkheid hebben om hardlopend door de Efteling te gaan, dan grijp ik deze kans met beide handen aan.

Waar zou jij nog graag willen hardlopen?

Cheers!
Sandra-Anna

3 gedachten over “6x Plekken waar ik (ooit) wil hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *