Boek review: Loopdagboek

Loopdagboek running diary

Voor Sinterklaas kreeg ik van mijn ouders dit loopdagboek cadeau. Het is dus geen normaal leesboek zoals je gewend bent, maar een logboek waarin je jouw trainingen bij kunt houden en doelen kunt specificeren.

“Het maakt niet uit hoe langzaam je loopt. Je gaat altijd nog sneller dan iedereen op de bank.”

Loopdagboek running diary

De meeste pagina’s zien er hetzelfde uit; je begint met het invullen van de datum, jouw gewicht en ochtendpols. Vervolgens vul je de omstandigheden van je training in. Dit zijn het tijdstip waarop je jouw training begint, de weersomstandigheden, de ondergrond, het doel van je training en hoe jij je voorafgaand aan de training voelt. Daarnaast vul je de statistieken van de training in. Deze bestaan uit de afstand die je hebt gelopen, hoelang je hebt gelopen, je gemiddelde pace, het aantal verbrande calorieën, je gemiddelde hartslag en je maximale hartslag. Tot slot kun je nog een kort verhaaltje schrijven over hoe je training is verlopen of andere bijzonderheden.

“Pijn is onvermijdelijk, leiden is optioneel” ~ Haruki Murakami.

Als je regelmatig hardloopt en dol bent op schrijven of op statistieken (of allebei natuurlijk) dan is dit boekje erg geschikt voor jou. Naast deze pagina’s kun je namelijk ook voorin al je doelen beschrijven en achterin alle wedstrijden waar je aan mee hebt gedaan of nog aan mee zou willen doen. Als je er doorheen bladert zul je zien dat er ook af en toe een pagina tussenzit waar een inspirerende quote op staat. Bovendien is het erg leuk om op deze manier je progressie bij te houden. Wat mij betreft is dit zeker een ideaal cadeau voor alle hardlopers onder ons.

Houd jij jouw trainingen bij in een logboek?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *