Breakfast run met ON & Runnersworld

Breakfast run ON hardlopen

Afgelopen zaterdag stond er ’s ochtends een breakfast run op de planning waarbij ik de mogelijkheid kreeg om meerdere hardloopschoenen van ON te proberen tijdens korte rondjes die we zouden gaan lopen. Ik had nog niet eerder van dit merk gehoord, maar was wel benieuwd of ik verschil zou merken met de schoenen waar ik altijd mijn rondjes op maakte.

We begonnen met een korte uitleg over ON, hun cloudsysteem en lanceringsmechanisme wat je moeiteloos naar voren zou moeten duwen tijdens het lopen. Maar bovenal; deze schoenen hebben zoveel demping ondanks dat ze vele malen lichter zijn dan hun concurrenten, dat het voelt alsof je op wolkjes loopt. Toen het tijd was om te beginnen aan ons rondje werd er meteen flink ingezet in een – voor mij – hoog tempo. Na 500 meter mochten we stoppen (toen eindelijk mijn Garmin GPS gevonden had) om onze spieren even helemaal los te gooien. Na een aantal oefeningen maakte we ons rondje af en eindigden we weer bij het plein voor de Runnerworld waar we wat bewegingsoefeningetjes deden om aan onze techniek te werken en de functie van de schoen goed te kunnen ervaren.

Daarna was het tijd om weer van schoenen te wisselen en nogmaals hetzelfde rondje te lopen. Maar voordat ik mocht vertrekken werd ik aangesproken op mijn manier van strikken. Blijkbaar strik ik mijn schoenen zo los, dat de hele steun ervan wegvalt. Die moesten veel strakker. Tijdens het rennen kreeg ik goede tips van de hardloop trainer die meeliep, dat was erg fijn aangezien mijn techniek nog behoorlijk wat verbeterd kan worden. Wederom eindigde we op het pleintje en deden we weer wat oefeningen in duo’s. Dit herhaalden we nog een keer voor het derde paar schoenen.

De rondjes leken wel steeds sneller te gaan ondanks dat het de bedoeling was om rustig te beginnen. Gelukkig kon ik de rest van de groep nog bijhouden, al koste het me wel moeite. Wat voor hen een rustig loopje was, was voor mij een uitdagende run. Precies hetgeen wat ik nodig had; even uit mijn comfort zone stappen en sneller gaan dan ik normaal gesproken zou doen. Met een PR als resultaat. Voor het eerst heb ik 5 km binnen de 30 minuten gelopen (29.59, haha) en voor de tweede keer in dit snelle tempo gelopen, maar dan een heel stuk verder. Ik kan meer dan ik denk, zolang ik maar uitgedaagd word.

Toen we weer terug kwamen na het laatste rondje stond er een heerlijke brunch voor ons klaar. Broodjes, sapjes, fruit en zelfs chocolade kon gegeten worden. Een prima herstelmaaltijd dus. Daarna besloot ik maar om de adviezen van iedereen om me heen op te volgen en een loopanalyse te laten maken. Dat ik een beetje raar loop wist ik al (dat had ik gezien op de finish video van de Vestingloop), maar nu bleek dat ik een neutrale loper ben en kreeg ik schoenen aan mijn voeten die perfect bij mijn loopstijl zouden moeten passen. Na een aantal paar schoenen te hebben gepast kwam er een overduidelijke winnaar uit: de New Balance 880v8. Helaas hadden ze deze niet in een leuk kleurtje maar alleen in een blauw/lichtgrijze tint. Maar aangezien ze ontzettend veel fijner liepen dan mijn hardloopschoenen die fitness schoenen bleken te zijn, heb ik ze toch maar afgerekend. Ik kan niet wachten om een rondje te gaan lopen op deze nieuwe schoenen.

Op welke schoenen loop jij het liefst?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *