Deze week ga ik van start!

Deze week ga ik van start! Ik ga ein-de-lijk beginnen met trainen voor mijn hardloopdoel van 2021. Wat dat doel is en hoe ik het ga aanpakken lees je in deze blog.

Wat er vooraf ging

In oktober 2020 kreeg ik last van een pijntje. Het was niets ernstigs en ik kon er prima mee lopen. Toch bleef ik het maar voelen. Uiteindelijk besloot ik om een fysiotherapeut in te schakelen omdat de pijn toe begon te nemen en ik wilde voorkomen dat ik een langdurige blessure opliep. Uiteindelijk ben ik met dit kleine pijntje alsnog ruim vier maanden uit the running geweest. Daarna kon ik niet beginnen met trainen omdat we opeens te maken hadden met een sneeuwstorm. Ik heb wel geprobeerd hierdoor te lopen, maar na een kleine 3 kilometer moest ik het opgeven. De pezen in mijn enkels zijn niet sterk genoeg om te compenseren voor de oneffen ondergrond. Toen dat achter de rug was werd ik verkouden en grieperig. Daarna moest ik mijn conditie weer opbouwen. Toen ik dat eenmaal had gedaan kon ik een kleine ingreep niet langer uitstellen. Ik móést een moedervlek weg laten halen. Met de hechtingen kon ik in principe lopen, maar het voelde niet helemaal lekker (ik voelde hem trekken) dus ik durfde het risico niet te nemen om voluit te gaan en lange duurlopen te maken.

Nu is het zo ver

Ik had graag op 1 januari 2021 willen beginnen met trainen voor mijn doel. Uiteindelijk begin ik er bijna drie maanden later mee. Dat is jammer, maar niet heel erg. Zoals je waarschijnlijk al vermoed is mijn doel (dankzij Corona) niet het uitlopen van een wedstrijd aangezien deze er toch niet zijn. Wat mijn doel wel is? Blessurevrij weer gaan genieten van lange duurlopen! Ik wil weer graag maandelijks duurlopen van 20+ kilometer maken en de gebieden rondom Eindhoven verkennen. Ik kijk met plezier terug op alle duurlopen richting Waalre, Veldhoven en Best. Dat wil ik weer! Zeker nu de lente is begonnen kijk ik er naar uit om extra lang van het lopen te gaan genieten.

Hoe ga ik dat doen?

Als aller eerste met gezond verstand! Ik heb genoeg gelezen over hardlopen om te weten wat ik wel of juist niet zou moeten doen. Gisteren las ik nog Missie Marathon van Mariska van Sprundel uit. Nou is het (nog) niet mijn doel om een hele marathon te gaan lopen; de lange duurlopen begonnen hierdoor wel te kriebelen! Ook heb ik een persoonlijk hardloopschema gekregen wat Lotte (@LotteLoopt op Instagram) speciaal voor mij heeft gemaakt. Dit schema is helemaal naar mijn wensen en belastbaarheid opgesteld. Kan niet misgaan toch?

Ik heb onwijs veel zin in dit avontuur en kijk enorm uit naar alle lange duurlopen die ik mag gaan lopen. Deze week zijn dat 14 kilometers, volgende week al 16. Ik ben heel erg benieuwd hoe ver ik ga komen.

Heb jij een doel waar je voor aan het trainen bent?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *