Hardlopen op vakantie

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman green Limburg

De zomer begint er aan te komen en alhoewel voor mij de zomervakantie er al op zit, zal deze voor de meeste mensen nog in het verschiet liggen. Mijn hardlooptrainingen gaan ook tijdens de vakantie gewoon door. Voor iedereen die – net als ik – zijn hardloopschoenen mee wilt nemen op vakantie, heb ik vandaag een paar praktische tips.

Pak je tas in

Hardlopen op vakantie begint met het inpakken van je tas. Ik vind het fijn om naast mijn handbagagekoffer en losse tas mee te nemen waar al mijn hardloopspullen inzitten. Als je met het vliegtuig gaat heb je wellicht deze mogelijkheid niet. Heb je de mogelijkheid wel? Dan kan ik je het enorm aanraden omdat je dan jouw hele koffer niet hoeft te doorzoeken en achteraf een losse tas hebt voor al je stikkende sportkleding. Maar goed, je tas of koffer inpakken dus.

Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet mee te nemen kun je een paklijst gebruiken. Op deze paklijst voor hardloopwedstrijden staan alle dingen die je mee moet nemen als je gaat hardlopen. Maak thuis setjes met hardloopkleding die je aan wilt doen. Zo weet je ook zeker dat je niet een paar sokken vergeet. Om het handig in te pakken kun je alles klein opvouwen en vervolgens in je shirt vouwen. Hierdoor worden je outfits kleine pakketjes die je makkelijk uit elkaar kan houden. Accessoires zoals je GPS horloge, oortjes of sportvoeding stop ik het liefst in een doorzichtige toilettas.

Bekijk je omgeving tijdens de reis

Voordat je op de plaats van bestemming bent, moet je eerst een stukje reizen. Of dit nu met de auto, bus of trein is maakt niet uit. Als je weet dat je er bijna bent, geef je ogen dan goed de kost. Kijk lekker om je heen en probeer alvast fijne of leuke weggetjes te spotten waar je kunt hardlopen. Wellicht zie je al een aantal hardlopers lopen. Door hier op de heenweg al op te letten, weet je tijdens je eerste rondje welke richting je misschien het beste in kan lopen of een leuke bestemming waar je naartoe kunt lopen.

Er is niets leukers dan verdwalen

Het leuke aan lopen in een onbekende omgeving vind ik lekker verdwalen en onverwacht leuke straatjes tegenkomen. Zo ben ik in Limburg geheel toevallig langs een mooi kasteel gelopen en in Gouda langs het prachtige water. Ga dus niet van tevoren een route opzoeken, maar ontdek de plaats hardlopend! Ik vind het ook altijd fijn om het drukke centrum te vermijden en door leuke buitenwijkjes te lopen.

Neem je telefoon mee

Je benen achtervolgen en verdwalen is ontzettend leuk, totdat je de weg echt kwijt bent en niet meer weet hoe je terug moet. Wellicht kun je aan een┬álokale bewoner de weg vragen, maar toen ik in Limburg liep kwam ik maar een handjevol mensen tegen. Je moet er dus niet vanuit gaan dat er mensen zijn die de weg naar jouw bestemming weten. Neem dus altijd je telefoon mee zodat je via je navigatie de weg terug naar je verblijf kunt vinden. Bovendien kun je dan tijdens het lopen foto’s maken van alle mooie plekken die je tegenkomt.

Neem jij jouw hardloopspullen mee op vakantie?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *