Heb ik een nieuw hardloop doel?

Hardlopen bomen Nike Under Armour Running girl

De halve marathon van Eindhoven waar ik zo naar uit had gekeken eindigde voor mij in tranen in plaats van in euforie. Inmiddels ligt deze alweer eventjes achter ons en is tijd om me weer op de ‘toekomst’ te  gaan richten en daarbij hoort een doel. Maar heb ik eigenlijk wel een nieuw hardloop doel nu ik geblesseerd en met een kapotte droom aan de kant zit?

Op dit moment ben ik inderdaad nog steeds geblesseerd. Ik wilde me in de rest van 2018 gaan richten op de kortere afstanden en om sneller te worden. Niet per sé met het idee om een PR te lopen, maar om aan mijn basis te werken aangezien ik dat volledig heb overgeslagen met  alle gevolgen van dien. Maar deze blessure zorgt ervoor dat ik niet kan lopen en rust nodig heb. Ook een 5km is op dit moment al teveel. Het eerste wat ik ga doen is dus looprust nemen.

In de komende maanden zal ik misschien nog stukjes blijven fietsen om mijn conditie op pijl te houden, maar laat ik mijn hardloopschoenen in de kast staan totdat mijn blessure helemaal weg is. Omdat ik van fietsen helaas niet zo heel erg gelukkig word ga ik – zoals mijn oorspronkelijke plan ook was – het turnen gewoon weer oppakken. Hoeveel ik ga turnen weet ik nog niet, ik denk dat ik het laat afhangen van de tijd die ik heb. Wel wil ik graag meedoen aan de NSTC1 en dus zal ik moeten trainen.

Mijn hardloopschoenen laat ik voorlopig nog niet verstoffen. Ondanks deze tegenslag ben ik wel van plan om nog vele rondjes te gaan lopen. Zodra ik weer pijnvrij kan bewegen zal ik dus zeker naar buiten gaan. Wat mijn doel dan gaat zijn? Revanche nemen op de halve. Geen piek 2.5 maand van te voren en een maand voorafgaand aan de halve marathon geblesseerd op de bank zitten. Ik zal netjes een schema van 12/13/14 weken volgen, langzaam opbouwen en dan pieken op dé dag. Welke dag dat gaat zijn weet ik nog niet, het hangt natuurlijk sterk af van mijn herstel proces. Wel heb ik al een datum voor volgend jaar met potlood in mijn agenda geschreven.

Wat zijn jouw (sportieve) doelen voor de komende tijd?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *