Mijn halve marathon essentials

Gear halve marathon hardlopen running wedstrijd hardloopschoenen flatlat Nike short shirt sokken compressiekousen stox new balance gels sis iPhone iPod apple sokken on flipbelt sportbh spons waterflesje waterbottle

Afgelopen zondag liep ik de halve marathon tijdens Maastrichts Mooiste. 21.1 kilometer lang liep ik door de straten van Maastricht om zo snel mogelijk de finish op de Markt te halen. Om daar te komen heb ik heel veel getraind, maar ook een aantal belangrijke items meegenomen die ervoor gezorgd hebben dat ik comfortabel van de start naar de finish heb kunnen lopen. Dit is alles wat ik tijdens het lopen van een lange duurloop draag en bij me heb.

Mijn kleding

Omdat het tijdens de halve marathon die ik liep erg warm was (23 graden en zonnig) droeg ik een short en een t-shirt met korte mouwen. Het shortje wat ik droeg is van Nike en heb ik een jaar geleden in de outletstore gekocht. Doordat hij een brede band heeft (waar ook nog eens veel zakjes inzitten) blijft hij goed zitten en doordat de pijpjes erg kort zijn schuurt hij niet langs mijn benen. Ondanks dat het zo warm is draag ik tijdens het lopen geen tanktop omdat ik bang ben dat mijn schouders dan gaan verbranden, en die paar mouwtjes maken het niet opeens een stuk warmer. Ik kies dus voor altijd een luchtig shirtje van de Nike running collectie. Daarnaast draag ik ook mijn geliefde Stox compressietubes in combinatie met mid-high sokken van ON. Ik kies expres voor tubes in plaats van de kousen omdat deze voetjes net iets te breed zijn waardoor ik anders stof over heb bij mijn voeten en dit blaren kan veroorzaken – zeker bij het warme weer van afgelopen weekend. De sokken van ON zitten daarentegen echt top en lopen mega lekker. Uiteraard draag ik ook een goede sportbh, voor mij is dat de Nike Alpha Pro. Dit is de enige sportbh die voldoende ondersteuning biedt om pijnloos grote afstanden te kunnen lopen. Aan mijn voeten heb ik de New Balance 880v8, dit is een lange afstand schoen met veel demping – erg geschikt voor een halve marathon dus. Om al mijn spullen mee te nemen draag ik een neppe flipbelt die ik voor een paar Euro via AlieExpress heb gekocht.

Wat ik bij me heb

Mijn GPS horloge is voor mij een van de belangrijkste dingen die ik tijdens het hardlopen bij me heb en dus ook onmisbaar is tijdens het lopen van een wedstrijd. Het horloge dat ik gebruik is de VivoActive 3 van Garmin. Daarnaast kan ik ook niet lekker lopen zonder muziek, dus heb ik altijd mijn iPod bij me waar ik een running playlist op heb staan en de gewone Apple oortjes. Om mijn startnummer vast te maken gebruik ik Bibbits, dit zijn kleine magneetjes (bij mij staat er I love Eindhoven op) die ik gebruik in plaats van de gewone speltjes zodat ik geen gaatjes in mijn mooie sportshirts hoef te maken. Om voldoende energie te behouden gebruik ik zowel de isotonic sportgels van SIS als de energiegels van PowerBar; ik neem er wel voor de zekerheid altijd meer mee dan wat ik nodig heb zodat ik zeker niets tekort kom. Om gehydrateerd te blijven loop ik ook altijd met een flesje water in mijn hand die ik in een houder van Rucanor heb zitten zodat hij stevig om mijn hand vastzit en ik hem niet per ongelijk laat vallen. Omdat het warm weer is neem ik ook een spons mee. Deze maak ik voor de start nat en stop ik in mijn nek onder mijn sportbh. Als ik dan afkoeling nodig heb kan ik hem eruit halen en mijn gezicht er even mee deppen of hem boven mijn hoofd uitknijpen. En omdat de zon scheen droeg ik een zonnebril van Goodr, deze blijft goed zitten tijdens het lopen, zowel op mijn neus als op mijn hoofd. Tot slot neem ik ook altijd mijn telefoon mee als ik ga hardlopen zodat ik iemand kan bellen mocht ik onderweg bijvoorbeeld uit moeten stappen. Maar uiteraard ook zodat ik na de finish mijn vriend en ouders kan bellen om te vertellen dat ik de finish heb gehaald en het goed met me gaat, en natuurlijk ook zodat ik na de finish een mooie foto van mijn medaille kan maken.

Wat is voor jouw onmisbaar om bij je te hebben tijdens een hardloopwedstrijd?

Cheers!
Sandra-Anna

Een gedachte over “Mijn halve marathon essentials

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *