Mijn hardloopdoelen voor 2019

Hardlopen bossen natuur running

Nu ik al een tijdje blessurevrij kan hardlopen (hopelijk jinx ik het nu niet) geniet ik extra van mijn rondjes. Ik kan ook steeds sneller en verder lopen en dat voelt enorm goed. Het is mooi om te zien dat ik na mijn eerste vijf kilometer een paar weken geleden toch even moest bijkomen en ik nu met gemak een verdere afstand loop op een even snel of sneller tempo. Langzame duurlopen op mijn dooie gemakje zoals ik ze vorig liep loop ik nu nog steeds. Het enige verschil is dat het tempo aanzienlijk omhoog is gegaan. Iets wat ik uiteraard graag wilde, maar waarvan ik me nooit kon voorstellen dat ik dat zou kunnen. Nu het zo goed gaat met hardlopen beginnen er ook langzaam weer wat doelen te komen waar ik voor wil trainen.

Vorig jaar liep ik twee keer een 5 kilometer wedstrijd. De eerste bleek toen een parcours te hebben wat 500 meter langer was en op de dag van de tweede was het 30 graden, geen wolkje aan de lucht en klonk het startschot om 2 uur ’s middags, bovendien waren er ontzettend veel kinderen op het parcours die geloof ik niet helemaal wisten hoe een hardloopwedstrijd in elkaar steekt. Je kunt vast wel begrijpen dat ik toen niet eens een poging heb gedaan tot een snelle 5 kilometer. Dus zou ik graag binnenkort een goede 5 kilometer willen lopen op een officieel gemeten parcours zodat ik meteen een PR neer kan zetten. Vooralsnog staat alleen de Dommelloop op 4 april gepland omdat ik tot dusver geen leuke wedstrijd in de buurt heb gevonden die maart plaats vind. Als je nog tips hebt hoor ik het graag.

Daarnaast denk ik dat als ik zo doorga met trainen als ik nu doe, dat ik mijn PR op de 10 kilometer met een paar minuten zou kunnen aanscherpen. Een tijd onder de 1:05:00 moet mogelijk zijn met de snelheid die ik nu in mijn benen heb zitten. Dit is geen doel waar ik nu mee aan de slag wil gaan, maar lijkt me leuk om later in het jaar op te pakken en een poging te wagen. Hopelijk dit keer wel bij een wedstrijd waar ik een leuke herinnering krijg.

Tot slot, waarschijnlijk zag je hem al aankomen, blijft mijn ultieme doel nog steeds om een halve marathon te lopen. Niet in een training (dat heb ik immers al gedaan) maar tijdens een wedstrijd. Ik ben nu langzaam aan het opbouwen met een schema van ON en hoop om in mei weer 21.1 kilometer te kunnen lopen. Dit keer wil ik niets gaan forceren en niet kosten wat het kost die halve marathon gaan lopen. Ben ik geblesseerd of heb ik het gevoel dat ik er nog niet klaar voor ben, dan stel ik dit doel nog eventjes uit. Dit keer wil ik niet ongetraind en nog steeds geblesseerd aan de start verschijnen. Maar ik zou toch wel heel graag in 2019 die halve marathon willen lopen.

Wat zijn jouw (hardloop)doelen voor 2019?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *