Mijn week in trainingen #4

Hardlopen trainingen

Ik vond het wel weer eens tijd voor een ‘mijn week in trainingen.’ Ik trok deze week vier keer mijn hardloopschoenen aan en liep in totaal 31.2 kilometer; een nieuw weekrecord voor mij. Ook had ik een druk weekend die ik eindigde met een zeer verdiende medaille – al zeg ik het zelf.

Maandag 27-09

Op maandag had ik eigenlijk een trailclinic voor beginners van Rønnør in samenwerking met Saucony en Trailrunners Brabant waar ik al eerder een rondje mee heb gelopen. We zouden op het dak van Brabant een “hill repeat Monday” hebben en tegelijkertijd uitleg krijgen over trail runnen en de Saucony trailschoenen. Helaas had ik erg veel spierpijn overgehouden na het lopen van mijn PR de zaterdag ervoor waardoor het me verstandiger leek (ook met de Tilburg Ten Miles in het vooruitzicht op 2 september) om de hoogtemeters even over te slaan. In plaats daarvan besloot ik om naar de baantraining te gaan en gewoon eventjes rustig aan te doen. Ik liep series van 3×400 waarin de laatste 400 wat sneller was. Tijdens deze 400’tjes heb ik ook wat aan mijn looptechniek en houding gewerkt. Uiteindelijk liep ik 4.2 kilometer met een gemiddelde pace van 6’26.

Dinsdag 28-08

Op dinsdag had ik nog steeds last van mijn spierpijn en dus besloot ik om maar eens goed uit te gaan rusten en even lichamelijk helemaal niets te doen.

Baantraining atletiek track nat regen

Woensdag 29-08

Ik was weer helemaal fit en klaar voor een pittige training op de baan. Zoals altijd sinds het begin van de vakantie begonnen we met inlopen op “oma’s tempo”. Erg langzaam dus. Daarna gingen we gezamenlijk onze spieren loswerken, maar toen we net begonnen waren met de krachttraining werden we opeens overvallen door een plotselinge plensbui. In nog geen 5 seconden was iedereen tot op het bot nat en besloot de trainer om zijn training onder het afdak van de tribune te vervolgen. Na een uitgebreide loopscholing was het een stuk minder hard aan het regenen en konden we de baan weer op. Deze was ondertussen erg nat en zwaar geworden en mijn schoenen waren kletsnat. De 1000 metertjes die ik moesten lopen waren helaas een stuk zwaarder dan ik had gewild, veel heb ik er dus ook niet gelopen. Uiteindelijk liep ik bijna 6 kilometer met een gemiddelde pace van 6’44.

Donderdag 30-08

Op donderdag stond er geen enkele training op de planning. Ik wil natuurlijk graag goed uitgerust zijn voor de Tilburg Ten Miles en niet met spierpijn aan de start staat zoals gebeurde bij de Loop naar de pomp. Vandaag dus even een lekker rustdagje.

Kanaaldijk Eindhoven hardlopen rennen running runner girl

Vrijdag 31-08

Voor de wedstrijd wilde ik het liefst op zaterdag nog even een klein stukje los lopen op een langzaam tempo (dus niet mijn wedstrijdtempo), maar aangezien ik van vrijdag middag tot zaterdag laat in de avond als leiding mee zou gaan op kamp, achtte ik de kans klein dat ik tussendoor even een rondje zou kunnen hardlopen. Dat heb ik dus maar op vrijdag ochtend gedaan. Ik liep voor het eerst sinds een lange tijd weer langs de Kanaaldijk en na 2.5 kilometer draaide ik me om en liep ik dezelfde weg terug. Uiteindelijk heb ik 5 kilometer gelopen met een pace van 6’50.

Zaterdag 01-09

Op zaterdag heb ik de hele dag ruim zestig kinderen vermaakt, door het bos gelopen, spelletjes gedaan en vooral geen sportieve activiteiten verricht.

Tilburg Ten Miles hardlopen rennen runner hardlopen hardloop wedstrijd

Zondag 02-09

Op 2 september liep ik de Tilburg Ten Miles. Mede door het slaapgebrek wat ik had van de dagen op kamp daarvoor was het een hele zware race waarvan ik niet verwachtte dat ik de finish zou halen. Benieuwd hoe deze wedstrijd is verlopen? Lees dan mijn race verslag.

Hoe was jouw trainingsweek?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *