Race Verslag: Safari Run Beekse Bergen

Banner Safari Run Beekse Bergen startnummer hardloper hardlopen hardloopwedstrijd running race startnummer

Op zondagochtend ging mijn wekker om 6 uur ’s ochtends af. De avond van tevoren had ik mijn tas al ingepakt en mijn outfit klaar gelegd. Daar was ik die ochtend heel erg blij mee zodat ik zonder na te denken en nog half in slaapmodus me kon klaar maken voor een hele vroege, koude, maar gave hardloopwedstrijd van 5 kilometer door de Beekse Bergen.

Om 7:30 ging het evenementen terrein open en stond ik, met vele anderen, in de lange rij om mijn startnummer nog op te halen. Toen ik die eindelijk had kon ik nog even snel naar het toilet, me omkleden (jas uit en andere handschoenen aan) voordat ik naar buiten vertrok. Het zou die dag maar 4 tot 6 graden worden, maar ’s ochtends als de zon nog niet boven is is het natuurlijk een stuk kouder. Ik ben bij een warmtelamp gaan staan (erg dankbaar dat ze die hadden!) ¬†voordat ik naar het startvak vertrok. Ik hoorde iemand omroepen dat niet iedereen tegelijk ging starten en aangezien ik geen 5km aan een stuk mag rennen in verband met mijn blessure wilde ik in de eerste wave starten. Met nog 3 minuten te gaan voor de start deed ik mijn Garmin aan, maar deze had wederom moeite met het vinden van GPS. Ik twijfelde nog of ik niet gewoon met Strava zou gaan lopen, maar ik had mijn horloge nodig om aan te geven wanneer ik mag lopen en wanneer ik moest wandelen.

Toen klonk het startschot en had mijn Garmin nog steeds geen GPS gevonden. Ik dacht eraan om toch maar een wave later te starten, maar door de mensenmassa werd ik naar voren geduwd. Nadat we een bocht door waren werd de weg erg breed en zag ik een goede plek om eventjes te wachten. Ik besloot dus om aan de kant van het parcours even stil te gaan staan totdat mijn horloge GPS had gevonden. Eenmaal gevonden kon ik ook aan deze “wedstrijd” beginnen. We moesten een brug op en ik merkte dat alle lopers lekker op hun gemakje liepen. Iedereen liep heel erg rustig alsof het helemaal geen wedstrijd was – dat was het in feite natuurlijk ook niet. Dit vond ik heel fijn want zo kon ik lekker met de mensen massa meelopen. Na iedere 3 minuten moest ik 2 minuten wandelen dus dat deed ik maar. Toen we het park in kwamen zag ik meteen iedereen aan de kant stil staan. Achter hen zag ik de leeuwen en kon ik het natuurlijk niet laten om even een selfie te nemen.

medaille medal Safari Run Beekse Bergen startnummer hardloper hardlopen hardloopwedstrijd running race startnummer

De rest van het parcours was een beetje hetzelfde. Een combinatie tussen een wegwedstrijd en een cross. We gingen over kronkelpaadjes, zand en heel veel heuvels. Ik denk dat de Safari Run het beste te vergelijken is met een bezoekje aan een dierentuin, maar in plaats van verblijf naar verblijf te sjokken overbrug je die afstand hardlopend. Het 3 minuten lopen en twee minuten wandelen heb ik al snel laten varen. De stukken tussen de verblijven liep ik gewoon, en bij de dieren nam ik de tijd om eventjes “uit te rusten” en naar de leuke beestjes te kijken. Het was lang geleden dat ik voor het laatst in een dierentuin was dus ik vond het erg leuk om weer oog in oog te staan met leeuwen, olifanten, giraffen, apen, enzovoort.

Iedereen was vrolijk en de hele wedstrijd had een goede, gezellig en gemoedelijke sfeer. Niemand duwde mensen opzij, ook niet als jij wilde rennen terwijl er een groepje wandelden op de gehele breedte van het pad. Ik heb ruim een uur lang met een lach op mijn gezicht door het park gelopen. Er werden veel grapjes gemaakt en dingen geroepen zoals “Jongens, denk aan je PR!” en “We zijn af aan het koelen, we moeten weer door.” Na afloop kregen we een medaille en stond er een ontbijt buffet voor ons klaar.

Ik vond dit echt een heel leuk evenement en bijzonder dat hardlopen gecombineerd kan worden met een bezoekje aan de Beekse Bergen. Het is een fun run en dat staat wel echt centraal. Op het parcours moet je klimmen in touwen en door verblijven heen. Het is geen hardloopwedstrijd waarbij je lekker door kunt lopen en een PR zul je er absoluut niet lopen. Maar hierdoor is het wel geschikt voor beginnende lopers die nog geen 5 kilometer aan een stuk kunnen lopen doordat je veel mag wandelen en stilstaan.

Heb jij wel eens meegedaan aan een fun run?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *