Race Verslag: Urban Trail Den Bosch 5km

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman medaille medal raceday hardloopwedstrijd bibnumber startnummer Urban Trail

Op 29 september was ik jarig en hoe kun je jouw verjaardag nou beter vieren dan met een rondje hardlopen in de ochtend? Ik ging dus opzoek naar een leuk hardloopevenement die op mijn verjaardag plaats zou vinden. Dat werd de Urban Trail in Den Bosch. Helemaal perfect aangezien ik de dag ervoor al mijn laatste lange duurloop in aanloop naar de halve marathon van Eindhoven heb gelopen. Tijdens dit evenement zou ik niet hoeven te ‘racen’ (niet dat ik dat normaal wel doe tijdens een wedstrijd) maar kan ik lekker rustig uitlopen.

Het was een regenachtige dag en mijn schoenen waren al helemaal doorweekt voordat ik in het startvak stond. Dat mocht de pret niet drukken want toen mijn wave eindelijk aan de buurt was, was het enorm gezellig in het startvak. Het was niet alleen mijn verjaardag maar ook die van Paul die 60 werd. Zijn hele familie liep mee en had ervoor gezorgd dat er ‘lang zal je leven’ werd gezongen door alle lopers. Ik deed maar even alsof iedereen voor mij aan het zingen was. 🙂

Toen ik van start mocht gaan besloot ik om verstandig te doen en voor de 5 kilometer te gaan in plaats van de 10. Nog in de eerste kilometer liepen we een museum in. Tot mijn verbazing liepen we er niet alleen in en meteen weer eruit, maar gingen we door het hele gebouw. Alle trappen op  en af. Toen ik een kleine toneelzaal aankwam waar iemand heel mooi aan het zingen was dacht ik dat ik verkeerd was gelopen. Het bleek echter dat het parcours dwars over het podium heen ging.

Het bleef ook niet bij alleen dat podium, want in het theater liepen we via de tribune naar beneden over het podium om vervolgens een kijkje backstage te nemen. Heel erg bijzonder. Ik liep uiteindelijk door het Groot Tuighuis, Podium Azijnfabriek, het Theater aan de Parade, langs een speeltuin, door het Stadskantoor en door het Stadhuis. Dat zijn voor mij allemaal plekken waar ik normaal niet kom en al helemaal niet hardlopend achter de schermen. Omdat ik rustig aan wilde doen had ik besloten om in de gebouwen te wandelen en goed om me heen te kijken en tussen de gebouwen door op een rustig tempo te lopen. Uiteindelijk was het nog best zwaar door de vele trappenen in het parcours en waarschijnlijk ook een beetje door de lange duurloop van de dag ervoor.

Onder luid applaus van de organisatie liep ik onder de finish door waar ik een medaille om mijn nek kreeg gehangen en me een papieren tasje werd aangegeven. Het was tijd om te ontbijten en ik mocht alles wat ik lekker vond in mijn tasje stoppen. Die werd rijkelijk gevuld met mueslirepen, krentenbollen, peperkoek, een banaan, sinaasappelsap en water. Het was een zeer leuk evenement voor jong en oud, ik vond het dan ook jammer dat ik niet de volledige route heb kunnen lopen. Het was absoluut geen hardloopwedstrijd maar een echte beleving net zoals de Safari Run was.

Heb jij wel eens een Urban Trail gelopen?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *