Race verslag: Urban Trail Eindhoven 10km

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman medaille medal raceday hardloopwedstrijd bibnumber startnummer Urban Trail Eindhoven

Op zaterdag 7 december liep ik (na een drankje op) door het centrum van Eindhoven en zag ik bordjes hangen van de Urban Trail die de dag erna in Eindhoven zou plaatsvinden. Ik had me niet ingeschreven en had maar weinig interesse om mee te doen. Totdat ik die bordjes zag en het me opeens wel heel erg leuk leek om mijn duurloop van zondag door deze unieke locaties te lopen. Ik besloot om me nog in te schrijven voor de 10 kilometer en stond de volgende ochtend op het Lichtplein klaar voor de start.

Omdat het dicht bij mijn huis was en ik geen zin had in gedoe met mijn jas en het afgeven van een rugzak, besloot ik om hardlopend naar de start te gaan. Zoals ik al had verwacht konden ze geen startnummer voor me vinden omdat ik me zo laat pas had ingeschreven. Gelukkig was mijn registratie wel doorgekomen en kreeg ik uiteindelijk alsnog een startnummer. Ik zou in de laatste startwave starten. Terwijl ik wachtte op mijn start zag ik steeds meer mensen om me heen staan die een medaille om hun nek hadden hangen en het ontbijtje aan het eten waren. Ik keek naar de start en zag dat ze niet zo streng aan het controleren waren als in Den Bosch. Sterker nog; ze waren helemaal niet aan het controleren. Hierdoor dacht ik ‘fuck it’ en ben ik een wave eerder gestart.

Al vrij snel na de start kwam ik bij het eerste gebouw waar we naar binnen zouden gaan – het Holland Casino. Helaas was er een rij waardoor ik moest wachten voordat ik naar binnen kon om een rondje om de pokertafels te lopen. Wat ik erg leuk vond was dat de barvrouw in de Kroeg glaasjes water aan het tappen was voor alle lopers en in de Stadsbrouwerij stonden er zelfs verschillende biertjes (of een glaasje water) voor ons klaar. Ik twijfelde of ik het biertje moest nemen (ik houd hier helemaal niet van), maar het leek me wel een unieke ervaring om tijdens een hardloopevenement een biertje te drinken. En dus goot ik het bodempje dat in mijn glas zat achterover voordat ik doorliep. Verder heb ik een koprol gemaakt in het kindcentrum, zette ik eindelijk een voet in het gebouw waar ik anderhalf jaar op uit heb gekeken en deed ik een pirouette in de danszaal.

In tegenstelling tot in Den Bosch gingen we niet honderden trappen op en af en het volledige gebouw door. In de meeste gebouwen was het erin en zo snel mogelijk weer eruit. Bij een van de locaties mochten we niet eens naar binnen maar alleen er langs lopen. Dat vond ik toch wel erg jammer. De sfeer daarentegen was echt top. Bij Rønnør hadden ze een hele disco gemaakt inclusief rookmachine en bij de MediaMarkt stonden alle medewerkers ons luid toe te juichen. Toen ik het laatste gebouw uitliep stond mij nog een leuke verrassing te wachten: mijn vriend was gekomen om me aan te moedigen. Hij heeft nog een klein stukje met me meegelopen tot ik mijn sprintje naar de finish inzette. Na afloop kreeg ik niet alleen een medaille maar ook een lekker ontbijtje.

Heb jij wel eens meegedaan aan een Urban Trail?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *