Race verslag: Valkenloop 7,1 km

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman medaille medal raceday hardloopwedstrijd bibnumber startnummer race hardloopwedstrijd Valkenloop

Vorig jaar twijfelde ik of ik mee zou doen met de Valkenloop – een lokaal hardloopevent bij mij in de buurt. Aangezien de website erg vaag was besloot ik om het maar te laten voor wat het was. Toen een paar maanden geleden een loopmaatje mij vertelde over de route (door het bos maar volledig verhard) was ik verkocht en besloot ik dat ik dit jaar mee zou doen. Ik schreef me in voor de langste route, maar stond uiteindelijk aan de start van de kortste. Ongeveer anderhalve week voor deze wedstrijd struikelde ik tijdens het hardlopen en kneusde ik mijn knie. Die hele afstand lopen met een gekneusde knie leek me niet verstanding en ook een klein beetje onprettig. Aangezien ik toch graag wilde lopen besloot ik om verstandig te zijn en de kortste route te lopen van 7,1 kilometer.

Het was ontzettend goed loopweer op deze zondag. Het was met 12 graden een zeer aangename temperatuur om in te lopen en de hevige regenbui die was voorspeld bleek gelukkig mee te vallen. Nadat ik mijn startnummer op heb gehaald moest ik nog even wachten totdat ik met de bus naar de start werd gebracht. Bij deze wedstrijd loop je namelijk van A naar B in plaats van in een rondje waarbij de start en finish in de buurt zijn van elkaar. Tijdens het wachten voelde ik mij knie al een beetje en in de bus merkte ik dat mijn kuiten gespannen waren. Toen we bij de start aangekomen waren vroeg ik me af waar deze was. Er was geen boog en er waren ook geen matten om overheen te lopen. Enkel een stippellijn die met graffiti op de grond was gezet. Ik rekte nog even mijn kuiten maar voelde niets geks.

Toen was daar opeens een knal. Compleet onaangekondigd ging deze wedstrijd van start en mocht ik gaan lopen. Helaas was het bij de start erg druk waardoor het lastig was om mensen in te halen, maar gelukkig zag ik al snel de gaten en kon ik zigzaggend door de mensen heen manoeuvreren. Ik liep achter een groepje aan en vond het in het begin moeilijk om mijn eigen pace te bepalen. Na een tijdje liet ik het groepje los en kon ik zelf gaan lopen op een tempo dat prettig aanvoelde. Mijn knie hield het ook prima vol; de pijn was nog wel aanwezig maar niet extreem.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman medaille medal raceday hardloopwedstrijd bibnumber startnummer race hardloopwedstrijd

Mijn doel was niet om de finish te halen of om met een bepaalde pace te lopen. Ik wilde genieten en dat heb ik onwijs gedaan. Dat was ook helemaal niet moeilijk met het prachtige parcours van deze wedstrijd. We liepen namelijk langs de Malpiebergsche Heide, Groot Malpieven en de Vaarvennen. Het geasfalteerde pad liep volledig door de adembenemende natuur. Ik heb zelfs zo erg genoten dat de pijn in mijn knie naar de achtergrond verdween en de kilometers voorbij vlogen.

Na 3,5 kilometer realiseerde ik me dat ik al halverwege was, maar ik wilde nog helemaal niet stoppen want ik vond het veel te leuk. Tijdens het lopen probeerde ik te berekenen in welke tijd ik zou kunnen finishen, maar genieten, lopen en rekenen tegelijk was iets te moeilijk voor me waardoor ik het rekenen heb laten varen. Met nog twee kilometer te gaan verlieten we het natuurgebied en liepen we Valkenswaard in. Doordat ik rustig heb gelopen had ik veel energie over waardoor ik ben gaan versnellen en lopers heb in kunnen halen. Met een klein eindsprintje kwam ik met een grote glimlach over de finish met een tijd van 43:27 en een gemiddelde pace van 6’08. Hiermee ben ik als 57e van de 105 geĆ«indigd en als 30e vrouw van de 64. Lekker in de middenmoot en niet meer als laatste zoals ik eerst altijd deed.

Ik heb onwijs kunnen genieten van de prachtige route van de Valkenloop. Daarnaast was het ook ontzettend goed georganiseerd ondanks dat het maar een relatief klein loopje is. Het enige waar ik van baal is dat ik niet toch de halve marathon heb gelopen. Het weer was enorm goed, ik was fit en mijn knie hield het prima vol. Ik had graag wat langer willen genieten.

Loop jij wel eens door de natuur?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *