Race verslag: Veldhoven 10 miles (5EM)

hardlopen wedstrijd rennen race day track startnummer Reebok Nike

Afgelopen zaterdag stond er weer eens een hardloop wedstrijd op de planning; de Veldhoven 10 miles. Aangezien ik wat tegenvallen had in mijn training zou ik nog niet klaar zijn voor de 10. En dus liep ik de 5 miles op een parcours van 8 kilometer. Ik hoopte heel erg om onder het uur te finishen, als je wilt weten of me dat is gelukt moet je vooral verder lezen.

Nog even zag het er naar uit dat ik door de drukte rondom mijn tentamen en alle deadlines deze wedstrijd niet zou kunnen lopen. Gelukkig had ik mijn deadlines op vrijdag al af, maar door deze drukte had ik de hele week mijn hardloopschoenen niet aangeraakt. Vrijdag liep ik daarom nog even een rondje om de TU/e waarbij ik zonder mijn Garmin moest lopen omdat de GPS het niet deed. Ik kreeg het hier wel een beetje benauwd van want mijn horloge is net nieuw en ik wilde de Veldhoven 10 miles graag op tijd lopen. Gelukkig is alles goed gekomen en doet hij het weer.

De organisatie vroeg of iedereen die 5 miles liep achteraan wilde starten zodat degene die de 10 miles liepen vooraan stonden. En dus liep ik naar achteren en stond ik bijna achteraan te wachten. Het eerste rondje liepen we op de baan, toen ik in de bocht was zag ik dat ik echt de laatste persoon was. Niet erg. Het was alleen wel vervelend toen we van de baan afliepen en over een heel smal paadje moesten lopen waar net twee man naast elkaar kon lopen, ik alle langzame mensen voor me niet in kon halen. Door de warme zon die scheen had ik besloten om langzaam te starten en wat sneller te eindigen. Maar toen de weg wat breder werd kon ik mensen inhalen en liep ik super relaxed met een voor mij snelle pace. Ik was hier zelf ook een beetje verbaasd over.

hardlopen wedstrijd rennen race day track startnummer Reebok Nike New Balance finish

De warme zon in de wijk waar we doorliepen vond ik niet zo fijn, dus ik was heel erg blij toen we na 1/1.5 kilometer de bossen in gingen. Ik heb nog nooit in de bossen gelopen dus dit vond ik zeker leuk om een keer te doen en de schaduw maakte het een stuk dragelijker. Het parcours volgde een onverharde weg waar een smal verhard paadje naast lag. Ik ging lekker, liep op schema en kon wederom weer mensen inhalen doordat ik met een net iets hoger tempo liep. Ook met mijn “snelle” tempo had ik het makkelijk en besloot dat ik maar gewoon op dit relaxte tempo moest lopen aangezien ik mijn doel hiermee kon behalen. Harder zou me lukken, maar was in mijn ogen niet nodig en op deze manier kon ik optimaal genieten van het mooie parcours.

Toen we het bos uit waren en buiten de bebouwde kom op het fietspad liepen scheen de zon weer door de bomen. Even had ik het zwaar en overwoog ik om mijn tempo toch maar te laten zakken. Maar de gedachte dat ik mijn streeftijd kon halen hield me overeind. Uiteindelijk heb ik zelfs de grote groep die al een tijd lang voor me liep ingehaald. Toen ik dacht dat we linksaf gingen keren om de baan op te gaan, bleek dat we nog een heel stuk rechtdoor moesten om vervolgens om te keren en daarna rechtsaf de baan op te gaan. Even overwoog ik om die lus gewoon over te slaan en meteen door naar de baan te lopen, maar ik wilde geen cheater zijn. En dus liep ik braaf achter de rest aan om mijn laatste kilometer uit te lopen.

Veldhoven 10 miles hardlopen wedstrijd rennen race day track startnummer Reebok medaille close-up portret

Eenmaal bij de baan wist ik dat mijn ouders ergens aan de kant zouden staan. Heel erg leuk vond ik het dat zij er waren om mij aan te moedigen. Toen ik de finish in zicht had zette ik zoals gewoonlijk nog even mijn eindsprintje in. Ik vond de camera van mijn moeder en breed lachend liep ik fluitend de finish over. Ik heb nog nooit zo hard genoten tijdens het lopen van een wedstrijd. Na de finish kreeg ik mijn medaille omgehangen, een lekkere smootie aangereikt en een dikke knuffel van twee trotse ouders. Met een officiële tijd van 45:40 minuten heb ik mijn doel ruimschoots gehaald en ben ik super tevreden. Wat was dit een leuke, fijne en mooie wedstrijd!

Wat is de mooiste wedstrijd die jij ooit hebt gelopen?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *