Review: 361˚ Spire 3

hardlopen rennen running baantraining hardloopschoenen 361 Spire-3 atletiek

Ze kwamen al eens voor in een favorieten van de maand, maar de Spire 3 van 361˚ verdienen een uitgebreide review. Bijna twee maanden heb ik ze in mijn bezit* en inmiddels al gedragen tijdens trainingen op de atletiekbaan, op de weg en op onverharde weg. Meer dan genoeg dus om mijn mening over deze schoenen te kunnen delen.

Nog even een disclaimer voordat ik dieper op de schoen in ga: Iedere voet is uniek en iedereen heeft zijn of haar eigen manier van lopen. Mijn mening over deze schoenen is dus ook mijn mening, het kan zijn dat jij het heel anders ervaart. Wat voor mij werkt, werkt misschien niet voor jou.

361˚ beweert dat de Spire 3 zo comfortabel zit dat je ze niet meer uit wilt trekken. Dit benadrukken ze nog even flink met hun reclame uitingen voor deze hardloopschoen die beelden bevatten van mensen die deze schoenen aan hebben in bed. Dit is wat ze er zelf over zeggen:

Klaar om ultiem comfort te ervaren? Wij introduceren graag de Spire 3 – onze nieuwe neutrale hardloopschoen. Dit is je beste hardloop maatje als je op zoek bent naar demping en comfort. Een breder platform en meer demping door meer QU!KFOAM onder de voet. Allemaal met het verlangen om jouw rondje moeiteloos aan te laten voelen. Nee, natuurlijk niet! Jij moet nog steeds het werk doen, maar de Spire 3 zal je ondersteunen, hoe ver je ook wilt gaan. De Spire 3 zal geliefd zijn door degene die zoeken naar maximaal comfort. Neem ze mee naar buiten voor je langere afstanden of gebruik ze voor een makkelijk rondje. Onze belofte – je wil de Spire 3 gewoon aan je voeten houden. De hele dag – de hele nacht!

De schoenen zijn stevig en bieden mijn voeten veel steun. Ze lopen best wel lekker en zijn zeker zo comfortabel als ze beweren. Het liefst zou ik er ook mee door de stad wandelen en deze schoenen aantrekken bij een dagje uit. Maar ik omdat ik niet wil dat ze snel slijten doe ik ze voorlopig alleen aan tijdens trainingen. Ik vind de combinatie tussen de Spire 3 en de baan erg goed en heb sindsdien mijn andere hardloopschoenen (New Balance 880v8) ook niet meer tijdens een baantraining aangehad. Ook op onverharde wegen draag ik deze graag, maar dat is 1. omdat ze zwart zijn waardoor je vuil minder goed ziet in vergelijking met mijn licht blauw-bijna witte New Balance, en 2. eerlijk is eerlijk, de 880v8 geven nóg meer demping dan de Spire 3 en deze demping heb je op onverharde wegen minder nodig. De ongelofelijk grote hoeveelheid demping in de NB-880b8 is wel de reden dat ik voor duurlopen nog steeds de voorkeur geef aan deze hardloopschoenen. Hele lange afstanden (meer dan 10km) heb ik dus nog niet gelopen op de Spire 3, maar ik kan me niet voorstellen dat het een probleem zal zijn.

Om een overbelaste kuit of een andere blessure te voorkomen heb ik destijds na een loop analyse hardloopschoenen aangeschaft die mij optimaal zouden ondersteunen en passen bij de manier waarop ik loop. Omdat ik het belangrijk vind om goed schoeisel onder mijn voeten te hebben koop ik niet meer in de sale een willekeurig paar schoenen met het “running” label erop.  Been there, done that. Maar ik kan met volle overtuiging zeggen dat deze schoenen super fijn lopen en me geen blessures hebben opgeleverd.

Wat mij opvalt aan deze schoen is dat de tong mega kort is. Hierdoor kan hij niet in de weg zitten tijdens het lopen of scheef gaan zitten zoals bij mij vaak wel het geval is. Maar het maakt het aantrekken net ietsjes lastiger (niet zo lastig dat je er echt 5 minuten voor uit moet trekken) en de veters komen hierdoor tegen mijn been aan wat ik vervelend vind tijdens het lopen. Gelukkig is dit zo opgelost door de losse uiteinden en lusjes onder het gestrikte gedeelte te stoppen. Het is allemaal geen big deal, maar ik wilde het wel even vermelden zodat je weet wat je kunt verwachten van deze schoen.

Zoals je wellicht kunt merken ben ik super tevreden over de Spire 3 en loop ik er met veel plezier op. Op het moment dat ik dit schrijf zit ik op de bank te wachten totdat mijn eten is gezakt en ga ik zo de deur uit voor een training met deze schoenen aan mijn voeten.

Cheers!
Sandra-Anna

*Deze schoenen heb ik van het merk opgestuurd gekregen, maar ik word niet betaald voor deze blogpost. Ik geef mijn eigen mening die op geen enkele manier door het merk is beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *