Review: Body & Fit rocket fuel energy gels

Sinds ik ben begonnen met het lopen van lange afstanden gebruik ik de gelletjes van SIS. Echter zijn deze best prijzig en moet ik er tijdens een lange duurloop minimaal twee of drie nemen om voldoende brandstof te hebben. Ik ging op zoek naar een alternatief en besloot om de rocket fuel energy gels van Body&Fit uit te proberen. Vandaag deel ik je mijn persoonlijke mening over deze gelletjes.

In vergelijking met de SIS gelletjes is de structuur van de rocket fuel energy gels van Body&Fit  een stuk vloeibaarder. Hierdoor kun je ze gemakkelijker drinken. Ook de smaak is natuurlijk niet hetzelfde. Ik vond de gelletjes van SIS niet zo mierzoet als ik had verwacht. Deze gelletjes smaken zelfs nog minder zoet dan die. Ik heb de smaken ‘orange’ en ‘tropical’ geprobeerd omdat ik deze meestal wel lekker vind. Dat was ook dit keer het geval. De smaak is prima te doen. Ze zijn dus niet mega zoet en ik krijg er geen vieze nasmaak van. Ook zorgen de gelletjes voor voldoende energie om nog langer door te kunnen gaan tijdens het duursporten. Feitelijk doen ze  op dit vlak bij mij dus waar ze voor bedoeld zijn.

Toch zal ik de twee doosjes die ik heb zeer waarschijnlijk niet opmaken. Waarom komt dan dan? Ten eerste doordat ze ontzettend lekken. Bij de SIS gelletjes heb ik een keer ieder gehad dat een gelletje ging lekken. Heel toevallig was dit tijdens mijn eerste halve marathon. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren. Echter is het bij de rocket fuel energy gels niet eenmalig. Ik denk dat deze verpakking gewoon een stuk minder stevig is. Ik vermoed dat ik nu ongeveer tien gelletjes heb genomen. Hiervan zijn er maar twee (!!) niet gaan lekken. Behalve dat het enorm plakkerig is, is het ook totaal niet fijn om met vieze suikervlekken in je sportkleding weer thuis te komen van je duurloop. Voor mij was dit alleen al reden genoeg geweest om ze niet vaker te kopen.

Daar komt nog bij dat mijn lichaam totaal niet goed reageert op de gelletjes. Ik heb helemaal geen gevoelige darmen. Ik kan echt alles eten wat ik wil, zonder dat ik er last van krijg. Bij deze gelletjes is dat helaas niet het geval. Zodra ik er eentje heb genuttigd moet ik eigenlijk zo snel mogelijk naar het toilet. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren. De eerste keer was het gewoon pech. Als het dan nog een tweede keer gebeurd is het toeval. Als het vervolgens drie keer achter elkaar gebeurd spreek je van een patroon. Lange duurlopen met deze gelletjes lopen is dus absoluut geen pretje. De laatste keer heb ik zelfs 18 rondjes om mijn blok gelopen omdat ik geen andere gelletjes in huis had maar wel graag een duurloop wilde doen.

Pluspunten:
– Ze zijn niet zo zoet als andere gelletjes
– Je hebt geen water nodig
– Verpakking gaat makkelijk open
– Prijs

Minpunten:
– Ze zijn heel erg plakkerig
– Ze lekken behoorlijk snel
– Ze werken laxerend
– Alleen per doos verkrijgbaar

Ik ga dus zo snel mogelijk weer mijn oude vertrouwde SIS gelletjes gebruiken of Tailwind drankjes nemen tijdens mijn duurlopen. Let er wel op dat (sport)voeding heel erg persoonlijk is. Voor mij werken de rocket fuel energy gels van Body&Fit totaal niet, maar het kan natuurlijk zijn dat jouw lichaam er anders op reageert.

Welke sportvoeding gebruik jij?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *