Review: Goodr zonnebril

Goodr zonnebril sunglasses blauw blue

Opeens was hij daar en had half hardlopend Nederland hem: de Goodr zonnebril. Begin dit jaar maakte dit (volgens mij) van oorsprong Amerikaanse merk zijn intrede in Nederland. Run2Day was de brillen flink aan het promoten op hun social media kanalen en voordat ik het wist zag ik hem overal voorbij komen, inclusief lovende reacties. Aangezien ik vaak met zonsopkomst of zonsondergang – en dus met een laag hangende zon – hardloop, wilde ik de proef op de som nemen en hem zelf uittesten. Ik kocht dus deze zonnebril die speciaal is ontwikkeld voor hardlopers en zette hem op tijdens het hardlopen.

Het design

Zelf vind ik de brillen erg mooi, maar dit is natuurlijk erg persoonlijk en een kwestie van smaak. Maar  in vergelijking met de meeste hardloop zonnebrillen (zoek maar eens ‘running glasses’ op) kan ik me niet voorstellen dat er lopers zijn die de voorkeur geven aan de modellen die voorheen bekend stonden als sport zonnebrillen. De bril komt in verschillende kleuren montuur en spiegelglazen dus er zit voor iedereen wel een kleurencombinatie bij die je leuk vind. Ik probeer altijd zoveel mogelijk oogcontact tijdens het hardlopen te vermijden om vervelende opmerkingen te voorkomen, dus ik vind het heel prettig dat voorbijgangers mijn ogen niet kunnen zien als ik deze zonnebril draag. Wat ik wel een nadeel vind is de kleur van de glazen aan de binnenkant. Zonnebrilglazen komen doorgaans in bruin, groen en grijs, maar de eerste (en mooiste) Goodr zonnebril die ik op mijn neus zette had blauwe glazen aan de binnenkant terwijl hij rood/oranje spiegelglazen aan de buitenkant had. Hierdoor zag ik alles met een blauwe filter wat totaal niet prettig keek. Uiteindelijk heb ik dus voor een andere bril gekozen, omdat degene die ik nu heb veel fijner kijkt. Uiteraard vind ik deze nog steeds heel er mooi, met name het mat zwarte montuur.

Goodr zonnebril sunglasses hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman earbuds oortjes Apple music

Comfort

Als ik heel eerlijk ben moest ik in het begin wel wennen aan deze zonnebril. Ik ben een brildrager waardoor ik gewend ben dat brillen zeer comfortabel zijn, helemaal op mijn gezicht zijn afgestemd en je ze eigenlijk niet voelt zitten. De Goodr bril voelde ik in eerste instantie wel op mijn neus zitten doordat deze neusvleugels ‘vierkanter’ zijn dan die van de bril die ik dagelijks op mijn neus heb staan. Inmiddels ben ik hier wel aan gewend geraakt, want de bril vind ik totaal niet vervelend zitten en ik irriteer me er ook niet aan als ik hem op heb. Bovendien klemmen de pootjes niet en vind ik ze ook niet vervelend zitten achter mijn oren. De bril is inderdaad erg licht waardoor je niet in de gaten hebt dat je hem op heb. Precies zoals een goede bril hoort te zitten. Als de zon even achter een wolk is gedoken zet ik de bril op mijn hoofd. Ondanks dat ik hem nauwelijks voel zitten, zit hij wel stevig en heb ik nog geen enkel moment het gevoel gehad dat hij af zou gaan vallen – ook niet wanneer er wind stond. Wel krijg ik regelmatig condens op de glazen als ik hem een tijdje op mijn hoofd heb gehad en hem daarna weer op mijn neus wil zetten. Soms trekt dit vanzelf weg, maar af en toe moet ik hem ook eventjes met mijn shirt schoonmaken.

Tijdens het hardlopen

De makers van de brillen hebben het over een speciale coating die ervoor zorgt dat de bril op je neus blijft zitten en niet op een neer beweegt tijdens het hardlopen of naar beneden schuift wanneer je zweet. Ik weet niet wat voor een magische coating ze hebben gebruikt, maar het werkt wel. Als ik ook maar een heel klein beetje transpireer (er is dan nog geen enkele zweetdruppel te bekennen), schuift mijn normale bril al van mijn neus af. Hoe vaak ik hem ook naar boven duw; hij blijft dan met geen mogelijkheid op zijn plek zitten. Bij deze bril is dat totaal niet het geval. Hij blijft gewoon op zijn plaats zitten – ook als de zweetdruppels wel langs mijn voorhoofd naar beneden glijden.

Voordelen:

 • Relatief lage prijs – zeker in vergelijking met vergelijkbare modellen
 • Hij zit comfortabel
 • Verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren en printjes
 • Beschermd je ogen tegen de zon
 • Beschikbaarheid (te koop bij Run2Day en andere hardloopspeciaalzaken)
 • Ook prima te dragen als je niet aan het hardlopen bent

Nadelen:

 • Moeilijk te poetsen doordat je door de spiegelglazen vuil en vettigheid bijna niet ziet zitten
 • Er zit geen brillenkoker bij waar je hem in mee kan nemen als je hem in je tas wilt stoppen
 • Geen neutrale kleur bril verkrijgbaar

Ik ben in ieder geval zeer tevreden over deze bril en heb hem zelfs tijdens de halve marathon op gezet. Inmiddels heb ik hem ook al aan mijn hardlopende vader cadeau gegeven voor zijn verjaardag. Dat zegt wel genoeg, toch? Eindhoven is denk ik ook een van de weinige steden waar geen Run2Day meer zit. Ik heb de brillen dan ook (met korting) gekocht bij Rønnør waar ze zeer fijne service verleende.

Draag jij een zonnebril tijdens het hardlopen?

Cheers!
Sandra-Anna

3 gedachten over “Review: Goodr zonnebril

 1. Marie-José Speelman schreef:

  Wat heb je een mooie blog geschreven over de Goodr hardloop zonnebrillen. Ik zie staan dat er geen neutrale kleuren verkrijgbaar zijn? Die zijn er echter wel, er is een zwarte zonder spiegelglazen (o.a. a Gingers Soul) en een bruine (Nine Dollar pour over) in verschillende uitvoeringen en types. Zie onderstaande link:
  https://www.hiphardlopen.nl/hardloopzonnebril-nine-dollar-pour-over.html
  Wij leveren in heel Europa, dus ook in Eindhoven (geen bijkomende verzendkosten)!
  Verder is het doosje waarin de bril komt meteen je brillenkoker. Het doosje is stevig genoeg om je bril te beschermen in je tas, tussen je sportkleding.
  m.b.t. de verschillende kleuren glazen en door welke kleur je uiteindelijk moet kijken, hebben wij een blog geschreven zodat je makkelijker kan kiezen.

  Groetjes,
  Marie-Jose
  Hiphardlopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *