Review: Look-a-like Flipbelt

Look-a-like flitbelt fake nep dupe zwart hardlopen riem running

Als hardloper heb je vast wel eens van de Flipbelt gehoord. Dit is een elastieke band die je om je middel draagt waarin een tal van zakjes zitten zodat je daar al je spullen zoals je telefoon, sleutels en belletjes in kwijt kan tijdens het hardlopen. De originele Flitbelt is best prijzig en aangezien ik niet zeker wist of het me zou bevallen heb ik voor gekozen om eerst een veel goedkopere look-a-like uit te proberen. Deze kocht ik voor een paar Euro op AlieExpress en heb ik inmiddels al veel gedragen, onder andere tijdens lange duurlopen en wedstrijden zoals de Tilburg Ten Miles en Eindhoven halve marathon.

In de band zitten geen vakjes of compartimenten waardoor de hele band een groot vak vormt en je zelf kunt bepalen wat je waar wilt hebben. Er zitten vier openingen in waar je gemakkelijk bij kunt maar doordat deze horizontaal zijn zullen de spullen er niet uitvallen. De band is overigens ook breed genoeg om met gemak je telefoon in kwijt te kunnen, zelf heb ik de iPhone 7 en deze past er samen met mijn iPod met gemak in. Daarnaast zit er nog een lusje in waar een haakje aan zit zodat je hier bijvoorbeeld je sleutels aan kunt klikken zodat je ze zeker niet kwijt kunt raken.

Ik zou deze ‘flipbelt’ natuurlijk nooit tijdens lange duurlopen en hardloopwedstrijden aantrekken als ik er niet tevreden over zou zijn. Ik draag hem op mijn heupen alhoewel ik hem persoonlijk liever ietsjes hoger zou willen dragen. Dit gaat helaas niet omdat hij daar te groot voor is en hij niet verstelbaar is, hiervoor had ik waarschijnlijk een maatje kleiner moeten bestellen. Maar als ik hem netjes op mijn heupen draag zit hij eigenlijk perfect. Hij verschuift niet en blijft gewoon goed op zijn plek zitten. Tijdens het hardlopen zit hij stevig vast; ondanks dat hij totaal niet strak zit heb ik niet het gevoel dat bijvoorbeeld mijn telefoon op en neer aan het schudden is en mijn spullen blijven netjes op zijn plek zitten. Wel merk ik dat mijn energiesnoepjes soms een klein beetje van plek verschuiven, maar nooit veel en ze zijn er ook nog nooit uitgevallen.

Voor deze look-a-like betaalde ik €3,- terwijl de originele vanaf €30,- te koop is. Als je vraagt of het zijn geld waard is, dan kan ik daar volmondig ‘ja’ op antwoorden. Voor die paar Euro heb ik er tot nu toe al onwijs veel plezier van gehad en ik ben ook zeker van plan om hem in de toekomst nog veel te gaan gebruiken. Zou ik dan nu de echte aanschaffen? Waarschijnlijk niet. Er zal ongetwijfeld kwaliteit verschil zijn – de echte ziet er veel beter en steviger uit – maar deze volstaat voorlopig nog prima. Waarom zou ik dan tien keer zoveel uitgeven aan een product als de goedkope versie ook werkt?

Het enige nadeel wat ik tot nu toe heb ondervonden is dat hij niet blijft zitten als ik van die hele gladde glimmende stofjes draag. Wat ik wel eens heb gedaan is de Flipbelt onder de band van de broek dragen in plaats van eroverheen. Dan blijft hij toch stevig zitten, maar ideaal is het niet. Desondanks vind ik het dus zeker een dikke aanrader voor als je op zoek bent naar meer opbergruimte die je tight of short niet kan bieden.

Heb jij wel eens een Flipbelt geprobeerd?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *