Review: Powerbar powergel shots

Tijdens mijn zoektocht naar sportvoeding wat ik tijdens lange duurlopen kan gebruiken, stuitte ik op de Powerbar powergel shots. Ik had hier al wel wat over gelezen en wist dat veel (marathon) lopers deze gebruiken. Ze leken mij met name heel erg lekker. Het is een soort winegum in cola smaak, dus daar kan natuurlijk niet veel mee mis gaan. Ook fijn dat je voor een keertje ‘mag’ snoepen. Ik probeerde ze uit en dit is wat ik ervan vind.

Ik heb de Powerbar powergel shots in zowel colasmaak als met sinaasappelsmaak gekocht, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik de sinaasappelsmaak tot nu toe nog niet heb geproefd. De cola smaak vind ik in ieder geval wel enorm lekker. Je kan ze echt vergelijken met cola snoepjes. Ze hebben dezelfde substantie als winegums en smaken ook echt naar cola. Als je ze een-op-een vergelijkt met bijvoorbeeld de cola snoepjes van Haribo zullen er echt wel verschillen zijn, maar ze komen wat mij betreft goed genoeg in de buurt. Zeker aangezien er naast suiker en smaakstof nog andere voedingsstoffen inzitten die jou van energie moeten voorzien. Bovendien hebben ze geen vieze nasmaak en heb je ook geen water nodig om ze mee weg te drinken.

Wel moet je de snoepjes ontzettend goed kauwen. Dit vind ik niet altijd even makkelijk als ik tegelijkertijd ook door mijn mond probeer te ademen. Een paar keer heb ik me bijna per ongeluk verslikt, maar gelukkig is het nog nooit echt gebeurd. Ik zou dus wel aanraden om hier mee uit te kijken en voorzichtig te zijn. Wat ik ook onhandig vind is dat ze in een zakje van negen powergel shots komen. De verpakking zelf is niet heel handig om mee te nemen omdat je ze hier niet gemakkelijk uit kunt halen. Meestal stop ik de hoeveelheid die ik tijdens een duurloop of wedstrijd nodig heb ik een boterhamzakje en haal ik ze daar eruit. Ook niet ideaal, maar voor nu was dat de beste oplossing die ik kon bedenken. Een verpakking met een lipje dat vast zit met een plakstrip zoals de energie snoepjes van Isostar heeft is een stuk gemakkelijker.

Van de Powerbar powergel shots krijg ik geen vleugels zoals ik dat bij de SIS isotonic energy gels wel ervaar. Je zou deze ook ongeveer ieder kwartier moeten nuttigen. Ondanks dat de energie boost wegblijft, blijf ik ze wel gewoon gebruiken. Tijdens een wedstrijd heb ik soms helemaal geen behoefte aan een gel of hoef ik gewoonweg niet nog een half uur te lopen. Dan vind ik deze snoepjes wel een uitkomst. Ze zijn lekker waardoor ik ze graag wil eten, zelfs als ik een beetje misselijk ben of last heb van mijn buik. Ik blijf de snoepjes dus wel nog gewoon gebruiken, maar tijdens hele lange duurlopen of bijvoorbeeld een halve marathon heb ik ook andere sportvoeding bij me.

Pluspunten:
– Lekker
– Klein
– Geen water nodig

Minpunten:
– Slikgevaar
– Geen verpakking
– Geen energieboost

Wat voor sportvoeding gebruik jij?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *