Review: Rucanor drinkfles

Rucanor drinkfles sporten hardlopen water flesje rennen running hydratatie hydratation

Een tijdje geleden schreef ik al deze review over de Rucanor drinkgordel die me was aangeraden. Ik wilde hem graag tijdens de halve marathon gebruiken, maar ik was totaal niet tevreden. Niet veel later vond mijn moeder deze Rucanor drinkfles voor maar een paar Euro en besloot hem mee te nemen. Ik kon hem niet meer testen voor ik aan de start zou staan van de wedstrijd aangezien ik van de fysio niet mocht hardlopen, dus de echte test kwam tijdens de halve marathon zelf. Heb ik spijt van mijn keuze om deze drinkfles mee te nemen?

Rucanor drinkfles sporten hardlopen water flesje rennen running hydratatie hydratation

Rucanor drinkfles sporten hardlopen water flesje rennen running hydratatie hydratation

Zoals je op de foto’s kunt zien heeft hij een strap waarmee je hem strak om je hand heen kunt doen zodat je de fles goed vast kunt houden en minder risico loopt om hem te laten vallen. Hier zat echter maar een heel klein stukje klittenband aan; mijn moeder wat meer eraan heeft genaaid zodat ik hem goed strak kan trekken. Vandaar dat er ook een heel stuk uitsteekt. Verder zit er nog een heel klein zakje in. Wat precies de functie hiervan is weet ik niet aangezien er nog niet eens een bankpasje in past. Wel zou er wat geld in kunnen of misschien een energie snoepje. Ik heb besloten om het lange lusje van het koord waarmee je je flesje er strak in kunt zetten erin te stoppen zodat ik me daar niet aan hoef te irriteren. Wat de functie van de twee gaten aan de zijkant is weet ik niet, maar wellicht is het handig om te kunnen zien hoeveel water je nog hebt.

Het flesje wat mee geleverd is heeft een inhoud van 320ml. Ik dacht dat dat genoeg zou zijn, maar toen ik in de koelkast keek naar wat mijn normale flesje is, bleek dit een halve liter te zijn. Ik heb toen geprobeerd om de flesjes te verwisselen en mijn grotere fles in deze houder te doen. En dat werkte! Hij bleef er goed inzitten en ik kon hem zelfs aan het lusje aan de onderkant vasthouden en op en neer bewegen zonder dat de fles eruit viel. Super, want nu kon ik alsnog een halve liter water meenemen zoals ik van plan was. Wel verwachtte ik dat het stofje heel erg broeierig zou zijn, zeker in het warme weer wat we hadden tijdens de wedstrijd.

Rucanor drinkfles sporten hardlopen water flesje rennen running hydratatie hydratation halve marathon wedstrijd nike new balance stox girl

Dit laatste bleek niet geval en viel echt reuze mee. De hele wedstrijd – of ja, zolang ik heb mogen lopen – heb ik deze fles gebruikt en hier geen moment spijt van gehad. Ik kon tijdens het lopen ook gemakkelijk van hand wisselen als ik dat wilde ondanks dat hij behoorlijk stevig vast zat. Hij houdt makkelijk vast en geeft me net wat meer zekerheid dat ik niet bang hoef te zijn om mijn flesje te laten vallen en te moeten stoppen om hem op te rapen. Ik heb dus geen moment spijt gehad dat ik deze – zonder eerst uit geprobeerd te hebben – heb meegenomen.

Ik zal hem nog veel vaker gaan gebruiken tijdens wedstrijden, duurlopen of wanneer ik ga hardlopen in warm weer.

Hoe zorg jij ervoor dat je tijdens het hardlopen gehydrateerd blijft?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *