Review: Stox compression tubes

Stox compression tubes energy socks compressie kousen hardlopen rennen running race wedstrijd new balance hardloopschoenen

Een paar maanden geleden deed ik mee aan een winactie van Runnersworld om een paar sport tubes van het merk Stox te kunnen winnen. Dit zijn compressie kousen – maar dan zonder voetje – die voor een betere doorbloeding van je benen zorgen. Doordat ik al een paar keer last heb gehad van een overbelaste kuit was ik altijd al nieuwsgierig naar het effect van zulke compressie kousen. Ik was met name benieuwd of het ervoor zou zorgen dat mijn kuitspieren minder gespannen zouden zijn na een run. Ik had geluk en won de sport tubes waarna ik ze zeer regelmatig ben gaan dragen.

De eerste keer dat ik ze droeg liep ik 4 snelle kilometers. De tweede keer was tijdens een baantraining. De derde keer dat ik de Stox sport tubes aan had was toen ik een halve marathon tijdens mijn training liep. De eerste twee keer waren ze dus zoveel belovend dat ik ze meteen maar besloot om aan te doen toen ik de deur uit ging voor 20+ kilometers. De eerste indruk van deze compressie tubes was dus zeker goed.

Stox compression tubes energy socks compressie kousen hardlopen rennen running geel

Zoals ik in de intro al zei heb ik een verleden met overbelaste kuiten en tijdens het hardlopen ben ik ze natuurlijk langdurig aan het belasten. Spierpijn heb ik vrijwel nooit, maar stijve kuiten kreeg ik na bijna iedere langere training. Ik heb zelfs al een blogpost geschreven met tips om van je  stijve kuiten af te komen. Op het moment dat ik dat schreef had ik al veel geprobeerd; een goede warming-up inclusief rekken, naar de fysio en pijnlijke dry needling behandelingen, en ik had nieuwe hardloopschoenen aan laten meten. De pijn ging weg, maar de stijfheid bleef. Tot ik met deze tubes ging lopen.

Meestal voel ik wel íets; een pijntje, knooppunt of stijfheid in mijn kuiten. En dat ik iets voelde was eigenlijk gegarandeerd na een lange duurloop. Maar sinds ik de Stox sport tubes draag heb ik echt nergens meer ‘last’ van. Mijn kuiten voelen niet meer stijf aan en hebben ook geen knopen meer. Als ik verder dan 5km loop zijn deze tubes dus onmisbaar tijdens mijn run. Ik heb ze inmiddels al tijdens verschillende trainingen en wedstrijden gedragen en ben nog net zo tevreden erover als in de eerste week. Als ik dan toch een minpuntje aan deze tubes moet geven, dan is het dat de tubes te lang zijn voor mijn kleine onderbeentjes waardoor ik aan de onderkant veel vouwen krijg wat dus niet de bedoeling is. Tja, Sandra met haar short girl problems.

Draag jij wel eens compressie kousen of tubes tijdens het hardlopen?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *