Road to Eindhoven: Mijn trainingen gaan beginnen

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman medaille medal raceday hardloopwedstrijd medal medaille Eindhoven blob

Ik loop nu twee jaar hard en heb beide jaren aan de start gestaan van de halve marathon van Eindhoven. Voor mij is dit een wedstrijd waar ik 364 (dit jaar 365) dagen naar uit kijk. Dit mooie hardloopevenement vindt dit jaar op 11 oktober plaats. Ik blijf het bijzonder vinden om een prestatie af te leggen lopend door de straten van mijn eigen stad en om de laatste kilometers te lopen op wegen waar ik zelf veel train. Uiteraard sta ik ook dit jaar weer ingeschreven en heb ik vanochtend mijn eerste training afgewerkt.

Gaat het wel door?

Mijn startbewijs kocht ik nog voordat Corona in Nederland was. Toen was er nog helemaal geen spraken van het af lassen van (grote) evenementen. Inmiddels is dat wel anders. Of dit hardloopweekend in oktober doorgaat is maar de vraag. Wel denk ik dat ze nu voldoende tijd hebben om zich te kunnen voorbereiden en om eventuele maatregelen te kunnen treffen. Ik hoop dan ook heel erg dat het (al dan niet op een aangepaste manier) gewoon door kan gaan.

De kans dat het daadwerkelijk doorgaat schat ik op dit moment erg klein. Toch ben ik vandaag begonnen met trainen. Waarom? Ik zou het vele malen erger vinden als het wel door zou gaan en ik er niet klaar voor ben om de afstand te kunnen lopen, dan wanneer ik wél heb getraind maar het evenement niet doorgaat. Ik train nu natuurlijk in de hoop dat het doorgaat, maar met de wetenschap dat dit waarschijnlijk niet zo is.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman medaille medal raceday hardloopwedstrijd bibnumber startnummer race hardloopwedstrijd

Mijn trainingen

Tijdens deze quarantaine periode heb ik tijdens het hardlopen twee dingen uitgeprobeerd. Aller eerst ben ik weer zonder mijn op maat gemaakte inlegzooltjes gaan lopen. Als tweede ben ik in plaats van drie keer per week, om-de-dag gaan lopen. Beide bevallen me erg goed. Hier zal ik tijdens de voorbereidingen voor de grote dag dus mee doorgaat. Dat betekend dat ik de ene week drie trainingen doe en de andere week vier. Die vierde training is voor mij een extra herstelloopje.

Net als altijd gebruik ik ook dit keer weer een schema. Voor de CPC (waar ik een heel mooi PR op de halve marathon heb gelopen) heb ik een trainingsschema gebruikt van de Runnersworld. Dit schema is me zo goed bevallen, dat ik een vergelijkbaar schema opnieuw wilde gaan volgen. Het schema wat ik heb gemaakt is een samenvoeging van twee schema’s. De interval trainingen die ik doe heb ik uit een schema van de Runnersworld (de winkel) gehaald terwijl de wekelijkse duurlopen uit een schema van de Runnersworld (het tijdschrift) komen. Ik denk dat dit schema bij mij past en ik hiermee goed voorbereid aan de start kan staan.

De afgelopen maand heb ik mijn best gedaan om mijn basisconditie te behouden evenals mijn snelheid. Dat is me best aardig gelukt. Ik heb nog een aantal keer een halve marathon gelopen en ook mijn duurlooptempo is niet veel veranderd. Ik kijk er onwijs naar uit om weer met een doel te gaan trainen. Het hebben van een schema heb ik in de afgelopen maanden wel gemist. Ik heb dus onwijs veel zin in de komende maanden. Ik ga genieten van de trainingen en de wedstrijd zou de spreekwoordelijke kers op de taart zijn.

Ben jij voor een doel aan het trainen?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *