Running talk: Een stapje terug

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl woman

Inmiddels loop ik al ruim 2 maanden met een blessure rond. Mijn gluteus medius (bilspier bij je heup) is te gespannen. Ik doe dagelijks mijn oefeningen en pas de intensiteit van mijn trainingen aan. Toch heb ik een terugval gekregen en is het tijd om een stapje terug te doen.

In de herfst ben ik begonnen met het uitbouwen van mijn duurlopen. Ik was die stomme blessure helemaal zat en had het met name mentaal enorm nodig om even een lange duurloop te lopen. Daar fleurde ik zo van op, dat ik het vaker deed. Steeds een stukje verder. Zo’n drie weken geleden liep ik langzame duurloop van 2 uur. Het ging niet fantastisch, maar mijn blessure reageerde er goed op. Ik had geen pijn tijdens of na het lopen.

Twee weken later liep ik een langzame duurloop van bijna 2,5 uur. Ik liep maar 3 kilometer verder dan de vorige keer, maar veel langzamer waardoor ik er langer over had gedaan. Blijkbaar was deze stap toch te groot want zowel tijdens als na de duurloop voelde ik de pijn in mijn heup. Sindsdien heb ik een terugval en heb ik er tijdens korte loopjes weer last van.

Gisteren (vandaag op het moment dat ik dit schrijf) had ik een afspraak bij de fysio. Hij heeft me wederom onderzocht en uiteindelijk op het matje geroepen. Er is niks mis met de beweeglijkheid van mijn gewrichten, de duurloop was waarschijnlijk te lang. Het zou ook nog aan mijn schoenen kunnen liggen ondanks dat ik er nog geen 1.000 kilometer op heb gelopen.

De komende tijd zal ik dus een stapje terug moeten doen. Iets minder kilometers in de week en geen lange duurlopen meer, helaas. Ik was van plan om tijdens Kerst wederom een halve marathon te gaan lopen, maar dat gaat nu even niet door. Ik heb nog een gloednieuw paar hardloopschoenen in de kast staan, dus die ga ik ook proberen. Als ik verschil merk met het paar waar ik nu mijn duurlopen op loop weet ik ook direct wat de oorzaak is.

Hopelijk nu even een stap achteruit om er in 2021 twee vooruit te kunnen zetten.

Cheers!
Sandra-Anna

Een gedachte over “Running talk: Een stapje terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *