Running talk: Een wedstrijd in het vooruitzicht

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman medaille medal raceday hardloopwedstrijd medal medaille CPC Den Haag halve marathon half halb raceday runningbib

Yes, ik heb eindelijk weer een hardloopwedstrijd in het vooruitzicht! Geen virtueel rondje dat ik in mijn eigen stad moet lopen, maar een échte wedstrijd. Eentje met een startvak, een klok die loopt en een medaille achteraf. De Zevenheuvelenloop in Nijmegen gaat namelijk door! Deze stond op het lijstje met hardloopwedstrijden die ik graag nog eens wil lopen. Zodra dit nieuws bekend werd heb ik me dan ook meteen ingeschreven. Nu nog trainen…

Dat trainen wordt nog wel een dingetje. De wedstrijd heet niet voor niets Zevenheuvelenloop. Met name in het begin zitten er een aantal fijne heuvels die bedwongen moeten worden. In mijn omgeving heb ik helaas geen heuvels waar ik kan trainen voor deze wedstrijd. Alle wegen hier zijn vlak. Wel is er op 3 kilometer afstand van mijn huis een vrij lange brug. Ik ben dan ook van plan om regelmatig die kant op te gaan. Dan heb ik toch vier bruggen in mijn rondje waaronder twee keer die lange. Ik hoop maar dat het genoeg is.

Aan de ene kant maak ik me daar nog ietwat zorgen over. Aan de andere kant weet ik dat het niet nodig is. Ik hoor veel verhalen dat het laatste deel van de wedstrijd voornamelijk omlaag gaat. Hierdoor is het parcours ideaal om een PR te lopen. Tenminste, dat heb ik me laten vertellen. Bovendien heb ik twee keer eerder een heuvelachtige halve marathon gelopen zonder echt op heuvels getraind te hebben. Met wat doorzettingsvermogen moet het dus wel lukken.

De afstand zal sowieso geen probleem zijn. De wedstrijd is ‘maar’ 15 kilometer. In de afgelopen weken heb ik weliswaar mijn duurlopen beperkt tot 10 kilometer, fit ben ik nog steeds. Ik denk dat als ik het zou willen, ik morgen deze afstand al zou kunnen lopen. Bovendien heb ik nog een aantal weken om ervoor te trainen en alsnog op te bouwen naar deze afstand. Mijn plan is om twee weken voor de wedstrijd nog een rondje van 16 kilometer te lopen. Dan moet het mentaal goed te doen zijn om op race day 15 kilometer te lopen.

De komende weken ga ik dus even heel gericht trainen voor de Zevenheuvelenloop. Ik kijk er enorm naar uit dus ik hoop maar dat er niet onverwacht strengere maatregelen komen waardoor deze wedstrijd alsnog afgelast gaat worden.

Zie ik jou aan de start?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *