Running talk: Eindelijk een diagnose

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman

Ruim drie weken geleden wist ik niet meer wat ik met mijn blessure aan moest. Alles wat ervoor zou zorgen dat mijn blessure minder zou worden heb ik geprobeerd, maar niets hielp. Het was tijd om er iemand met kennis naar te laten kijken. Ik belde mijn fysiopraktijk op en kreeg te horen dat ik pas over 2,5 week terecht kon. Vorige week had ik mijn afspraak en kreeg ik eindelijk een diagnose.

Het komt er op neer dat mijn gluteus medius te gespannen is. Mocht deze naam je niet bekend voorkomen; dit is een van je drie bilspieren. Deze specifiek zit bij je bekkenrand. De fysiotherapeut heeft alles van mijn onderrug tot aan mijn voeten bekeken, maar kon geen andere aanleiding vinden voor mijn blessure. Het zat heel lokaal en kwam nergens anders vandaan. Hij heeft allerlei testen met me gedaan en concludeerde dat deze spier wel sterk genoeg is en voldoende stabiliteit heeft. Er zit gewoon teveel spanning op.

De komende twee weken mag ik zelf aan de slag om deze spanning te verminderen. Ik heb van hem een aantal oefeningen gekregen die zouden moeten werken. Het komt er op neer dat ik hem goed moet los masseren en rekken. Met name dat eerste is ontzettend pijnlijk. Deze blessure voelt namelijk aan alsof ik een gigantische blauwe plek op mijn heup heb zitten. Als je zo’n heftige blauwe plek hebt, dan is het zachtjes aanraken ervan al erg vervelend. Je moet je voorstellen dat ik die blauwe plek niet zachtjes moet aanraken, maar deze pijnlijke plek met mijn volle gewicht op een tennisbal en foamroller moet drukken. Ik kan je vertellen dat dat erg pijnlijk is.

Ik doe heel erg mijn best om het vol te houden en om deze oefeningen toch te doen, hoe pijnlijk ze nu ook zijn. Op de lange termijn zal dit het beste resultaat geven en er het snelst voor zorgen dat ik weer lekker kan genieten van lange duurloopjes zonder dat ik de rest van de dag niet meer kan lopen door de napijn.

Hoe gaat het hardlopen bij jou?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *