Running talk: Geen wedstrijd, wel een blessure

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman pink orange

Door de nieuwe Corona maatregelen is de Zevenheuvelenloop (die in eerste instantie aangepast door zou gaan) alsnog afgelast. Daarnaast voel ik de laatste tijd een blessure opkomen waardoor ik even pas op de rem moet zetten.

Op 14 oktober kwam er een blog online waarin ik heel enthousiast vertelde over de Zevenheuvelenloop die dit najaar door zou gaan. Ik was al begonnen met trainen en dat ging verrassend goed. Het lukte me om mijn duurloopjes te lopen en om het beoogde tempo te halen tijdens de tempoloopjes. Echter kreeg ik dezelfde middag nog het bericht dat de wedstrijd toch is afgelast. De nieuwe Corona maatregelen gooien weer roet in het eten. Hierdoor heb ik geen wedstrijd meer in het vooruitzicht.

Wat ik wel heb is een opkomende blessure. Een paar weken geleden voelde ik tijdens en na het hardlopen een lichte pijn in mijn heup. Ik moest me er bijna op concentreren om het te voelen. Ik had me voorgenomen om nog even door te lopen. Het zou nog maar zo’n 4 tot 6 weken tot de wedstrijd zijn. De pijn was zo mild dat ik dat nog wel vol kon houden. Nu de wedstrijd toch was afgelast vroeg ik me tijdens het lopen af wat ik aan het doen was. Ik had vakantie en wilde dolgraag lange duurlopen lopen. Het stemmetje in mijn achterhoofd zei dat ik dat niet moest doen.

Dus heb ik rust genomen. Ik mocht van mezelf minimaal een week niet hardlopen. Dat was moeilijker dan gedacht, zeker met dit mooie herfstweer. Om het herstel te versnellen ben ik heupstabilisatie oefeningen gaan doen. Echter merkte ik na een aantal keer dat de pijn hierdoor alleen maar toenam in plaats van deed afnemen. Om toch actief te blijven – en tegen de verveling in mijn vakantie – wilde ik gaan wandelen. Na de eerste wandeling (van maar 2 kilometer) voelde ik helaas dat ook dit geen goed idee was. Ik moest echt volledige rust gaan nemen wil ik mijn heup laten genezen.

Ik besloot om die rust te pakken en het nog een paar dagen aan te kijken. Daarna zou ik weer langzaam beginnen met hardlopen en kijken hoe mijn heup daar op reageert. Als de pijn niet erger wordt kan ik er mee doorgaan. Wordt de pijn wel erger? Dan zal ik mijn fysio een bezoekje gaan brengen. Wekenlang afwachten in de hoop dat de pijn vanzelf weg gaat is niet waar ik gelukkig van word. Als mijn methodes niet werken, dan wordt het tijd om een professional er naar te laten kijken.

Voor mijn gevoel heb ik op tijd ingegrepen, dus ik verwacht (en hoop) dat deze blessure ook weer snel achter de rug is. Ik houd jullie op de hoogte!

Ben jij wel aan het genieten van het mooie herfstweer?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *