Running talk: Hardloopdoelen voor 2021

Op het moment dat ik deze blog schrijf is het 1 januari. Een nieuw jaar, dus ook tijd voor nieuwe doelen. Vanaf het moment dat in de zomer bekend werd dat de marathon van Eindhoven werd afgelast heb ik hardgelopen zonder echt een doel te hebben. Gelukkig kan ik 2021 wel ingaan met een aantal doelen in mijn achterhoofd. Benieuwd welke dat zijn en waarvoor ik ga trainen? Lees dan verder.

Tijdens vorige running talks heb ik de hele situatie rondom mijn heupblessure al uitgebreid toegelicht. Inmiddels loop ik er ruim 2,5 maand mee, maar ik loop nog. Voor mijn gevoel is – na een terugval – het einde nu echt in zicht. Ik zou zeggen dat het nu met zo’n 80-90% is verbeterd. Ik heb dus nog maar een heel klein stukje te gaan. Desondanks is mijn eerste hardloopdoel voor 2021 om weer helemaal blessurevrij te zijn. Ik wilde graag mijn trainingskilometers uitbreiden en lange duurlopen lopen, maar hier wacht ik mee totdat ik zeker weet dat ik geen terugval meer ga krijgen.

Als ik eindelijk op dat punt ben aanbeland (wat hopelijk niet meer zo lang zal duren), dan wil ik mijn kilometers gaan uitbreiden en die lange duurlopen gaan lopen. Ik heb een tijdje terug een persoonlijk hardloopschema gekregen wat ik graag wil gaan volgen. Mijn doel zal zijn om langzaam en op een verantwoorde manier op te gaan bouwen naar 35 kilometer. Na een aantal halve marathons te hebben gelopen ben ik er wel aan toe om langere afstanden te lopen. Bovendien wil ik erg graag zien hoe mijn lichaam hierop reageert. De marathon staat voorlopig nog niet op de planning, omdat ik eerst die 35 kilometer wil proberen te lopen.

Tot slot zou ik heel erg graag weer wat wedstrijden lopen. Vorig jaar heb ik een PR op de 10EM (januari) en halve marathon (begin maart) gelopen tijdens een wedstrijd. Daarna heb ik tijdens trainingen en een virtuele wedstrijd mijn PR op de 5 en 10 kilometer aangescherpt. Met name deze laatste twee afstanden zou ik graag eens tijdens een officiële wedstrijd willen lopen. Oké, als we zo ver zijn dat wedstrijden weer door kunnen gaan, dan loop ik er ook graag een paar van 10EM en een halve marathon. Dat blijven toch mijn favoriete loopafstanden. Duimen jullie ook dat het Coronavirus snel de wereld uit is?

Wat zijn jouw hardloopdoelen voor 2021?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *