Running talk: Ik ben klaar met die stomme blessure

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman

Ongeveer anderhalve maand geleden merkte ik voor het eerst een blessure in mijn heup. Een klein pijntje wat heel licht voelbaar was tijdens het lopen. In eerste instantie bleef ik gewoon doortrainen. Toen de wedstrijd waar ik voor aan het trainen was werd afgelast, laste ik toch een rustpauze in. Inmiddels zijn we weer een maand verder en ben ik helemaal klaar met rust nemen.

Ik heb van alles geprobeerd om van mijn blessure af te komen. Ik heb eerst een tijdje volledige looprust genomen. In die periode heb ik niet hardgelopen, maar ook niet gewandeld. Daarna heb ik al mijn loopjes een heel stuk ingekort. Daarnaast heb ik stabilisatie-oefeningen geprobeerd, maar hiervan werd de pijn alleen maar meer. Daar ben ik dus al snel mee gestopt.

Uiteindelijk bleek niets te helpen en is de pijn in de afgelopen weken alleen maar toegenomen. Tijdens het lopen is het licht aanwezig. Zodra ik thuis ben neemt de intensiteit van de pijn toe en is naar de koelkast lopen absoluut geen pretje meer. Twee weken geleden heb ik dan ook de fysio gebeld om een afspraak in te plannen. Het eerst volgende moment dat hij tijd had was komende donderdag. Ik ben erg benieuwd wat hij ervan gaat zeggen en met welk advies ik naar huis zal gaan.

Dat ik klaar ben met rust nemen is voor mij in ieder geval al wel duidelijk. Een week geleden liep ik drie keer 5 kilometer achter elkaar. Fysiek was dat misschien niet het meest verstandige besluit, maar mentaal had ik het gewoon even nodig. Ik miste de lange duurlopen ontzettend. Zeker nu het bos er zo mooi uitziet. Wat mij verbaasde was dat de pijn na deze duurloop toenam, maar niet meer dan de pijn die ik ervaar na een loopje van 5 kilometer. Afgelopen weekend heb ik dan ook gewoon een duurloop gedaan van 10 mijl. Heerlijk! De pijn die ik daarna kreeg nam ik maar voor lief en was het zeker waard. Tot mijn verbazing duurde de napijn alleen een stuk minder lang. Meestal ben ik er een tot anderhalve dag wel mee zoet. Dit keer was de pijn na een paar uur al helemaal verdwenen.

Zal ik dan nu eindelijk van die blessure afkomen? Laten we het hopen!

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *